dc.contributor.author |
Σίττας, Κωνσταντίνος |
el |
dc.contributor.author |
Καμαρίτη, Αντιόπη |
el |
dc.date.accessioned |
2015-11-24T16:03:08Z |
|
dc.date.available |
2015-11-25T03:05:37Z |
|
dc.date.issued |
2015-11-24 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/12568 |
|
dc.title |
Διατροφή και διαιτολογία στα δημόσια νοσοκομεία |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
el |
heal.secondaryTitle |
|
el |
heal.keyword |
Διατροφή |
el |
heal.keyword |
Διατροφικές συνήθειες |
el |
heal.keyword |
Έρευνες διατροφής |
el |
heal.contributorName |
|
el |
heal.language |
gre |
el |
heal.access |
free |
el |
heal.accessText |
|
el |
heal.license |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα |
el |
heal.fileFormat |
PDF |
* |
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννησου |
el |
heal.publicationDate |
2006-01-01 |
el |
heal.abstract |
Ο ρόλος της διατροφής είναι πολύ σημαντικός στην υγεία του ανθρώπου αλλά και στην πρόληψη ασθενειών. Το Τμήμα Διατροφής είναι αρμόδιο για την σίτιση των ασθενών στο Νοσοκομείο και αποτελεί ένα σημαντικό χώρο παροχής υπηρεσιών σε κάθε νοσοκομειακή μονάδα. Υπεύθυνος του Τμήματος Διατροφής είναι ο Διαιτολόγος ο οποίος συνεργάζεται με το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου για την παροχή της κατάλληλης διατροφικής φροντίδας στους ασθενείς. Υπάρχει σημαντική έλλειψη Διαιτολόγων στα Δημόσια Νοσοκομεία, η οποία δημιουργεί προβλήματα στη διατροφική φροντίδα.. Προβλήματα δημιουργούνται επίσης από την ελλιπή εκπαίδευση των λειτουργών υγείας σε θέματα διατροφής. Η διατροφική εκπαίδευση για τους λειτουργούς υγείας θα μπορούσε να διαδραματίσει έναν επιπλέον ρόλο στην αναγνώριση των προβλημάτων των ασθενών. Η διασφάλιση ποιότητας αποτελεί πλεονέκτημα στρατηγικής σημασίας για την βελτίωση της παροχής υπηρεσιών του Τμήματος Διατροφής στην αποκατάσταση της υγείας. Υπάρχει μεγάλος αριθμός υποσιτιζόμενων ασθενών στα Δημόσια Νοσοκομεία. Ο υποσιτισμός οδηγεί σε εκτεταμένες παραμονές στα νοσοκομεία, μειωμένη ποιότητα ζωής και περιττές δαπάνες στην υγειονομική περίθαλψη μέρος της οποίας είναι και η διατροφική φροντίδα. Η ανίχνευση διατροφικού κινδύνου βοηθά στην πρώιμη ανίχνευση διατροφικών προβλημάτων ώστε να αποφεύγονται σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του ασθενή και στην εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων για το νοσοκομείο. |
el |
heal.advisorName |
Βυθούλκας, Αλέξανδρος |
el |
heal.committeeMemberName |
|
el |
heal.academicPublisher |
ΤΕΙ Πελοποννήσου |
el |
heal.numberOfPages |
111 |
* |