dc.contributor.author | Ξαρχάκου, Σταυρούλα | el |
dc.contributor.author | Μπρεζεράκου, Λίνα | el |
dc.date.accessioned | 2015-11-24T17:35:37Z | |
dc.date.available | 2015-11-26T03:00:28Z | |
dc.date.issued | 2015-11-24 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/13480 | |
dc.title | Καλλιέργεια πορτοκαλιάς στο νομό Μεσσηνίας | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | el |
heal.secondaryTitle | el | |
heal.classification | el | |
heal.keyword | Εσπεριδοειδή | el |
heal.keyword | Πορτοκαλιά | el |
heal.keyword | Ποικιλίες | el |
heal.keyword | Καλλιέργεια | el |
heal.keyword | Λίπανση | el |
heal.keyword | Άρδευση | el |
heal.keyword | Φυτοπροστασία | el |
heal.keyword | Συγκομιδή | el |
heal.keyword | Τυποποίηση | el |
heal.keyword | el | |
heal.contributorName | el | |
heal.language | gre | el |
heal.access | free | el |
heal.accessText | el | |
heal.license | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | el |
heal.fileFormat | * | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννησου | el |
heal.publicationDate | 2003-01-01 | el |
heal.abstract | Τα εσπεριδοειδή είναι γνωστά από την αρχαιότητα. Τα βαθυπράσινα δένδρα με τους χρυσίζοντες, αρωματικούς, γευστικούς καρπούς εντυπώσιαζαν, οι καρποί τους είχαν τη δική τους ιδιαίτερη θέση στη μυθολογία, αλλά και στην καθημερινή ζωή και στις τελετές. Καλλιεργούνται κυρίως στις εύκρατες ζώνες του βόρειου και νότιου ημισφαίριου, μια και είναι ευαίσθητα στις υψηλές και στις χαμηλές θερμοκρασίες. Σήμερα, σε πολλές χώρες η καλλιέργεια των εσπεριδοειδών έχει ιδιαίτερη οικονομική σημασία. Οι καρποί τους καταναλώνονται νωποί, αλλά και μετά από επεξεργασία, σε μορφή γλυκών, μαρμελάδας, χυμών, αλκοολούχων ποτών. Από αυτούς επίσης βγαίνουν αιθέρια έλαια, κιτρικό οξύ, άλλες ενώσεις χρήσιμες στη βιομηχανία τροφίμων και φαρμάκων, όπως επίσης και ζωοτροφές. | el |
heal.advisorName | Κουτσοδημητρόπουλος, Ηλίας | el |
heal.committeeMemberName | el | |
heal.academicPublisher | ΤΕΙ Πελοποννήσου | el |
heal.numberOfPages | 148 | * |