Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Θερμοκηπιακή καλλιέργεια της τομάτας στο νομό Κορινθίας: τεχνική της καλλιέργειας και προβλήματα

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Λυμπεροπούλου, Δήμητρα el
dc.date.accessioned 2015-11-24T17:35:46Z
dc.date.available 2015-11-26T03:04:22Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/13490
dc.title Θερμοκηπιακή καλλιέργεια της τομάτας στο νομό Κορινθίας: τεχνική της καλλιέργειας και προβλήματα el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle Social stories in education with Pervasive Development Disorder (Autism): data from the application el
heal.classification el
heal.keyword Τομάτα el
heal.keyword Καλλιέργεια el
heal.keyword Τεχνική καλλιέργεια el
heal.keyword Θερμοκήπια el
heal.keyword Φυτοπροστασία el
heal.keyword Συγκομιδή el
heal.keyword Υδροπονία el
heal.keyword Υδροπονικές καλλιέργειες el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2004-11-01 el
heal.abstract Ο Βοτανολόγος, που τον 16° αιώνα έφερε την τομάτα και αναμφίβολα μερικά άλλα φυτά στην άγρια μορφή τους από το Μεξικό και το Περού στην Ευρώπη, δεν θα μπορούσε να φανταστεί τις μελλοντικές εξελίξεις. Για μεγάλο χρονικό διάστημα η τομάτα καλλιεργήθηκε σαν καλλωπιστικό φυτό. Σιγά - σιγά άρχισε η βελτίωσή της και γρήγορα έγινε μία σπουδαία καλλιέργεια, ειδικά στις χώρες της Μεσογείου. Χρειάστηκε όμως αρκετός χρόνος μέχρις ότου ο καρπός της τομάτας αρχίσει να καταναλώνεται στην Δυτική και Βόρεια Ευρώπη. Αυτό έγινε περίπου 350 χρόνια μετά την εισαγωγή της στην Ευρώπη. Σήμερα ο καρπός της τομάτας είναι γνωστός σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και η κατανάλωσή της αυξάνεται σημαντικά χρόνο με το χρόνο. Για αυτό ακριβώς τον λόγο η τομάτα έχει την πρώτη θέση στην καλλιέργεια των λαχανικών στα θερμοκήπια. Επειδή η ζήτησή της από το καταναλωτικό κοινό είναι διαρκής καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου, με μία αύξηση την άνοιξη και ειδικά το καλοκαίρι, έχουν αναπτυχθεί ένας αριθμός μεθόδων με σκοπό την πρώιμη παραγωγή αφ' ενός και αφ' ετέρου την επέκταση της καλλιέργειας τους φθινοπωρινούς μήνες. Σε αυτή την εργασία θα εξετασθεί η πρώιμη καλλιέργεια σε θερμοκήπιο, που σημαίνει σπορά από το Νοέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο. Είναι χρήσιμο να δούμε ποια είναι τα σημερινά προβλήματα της καλλιέργειας και πώς αυτά αντιμετωπίζονται με την κατάλληλη καλλιεργητική τεχνική. Τέλος, με δεδομένη την ολοένα αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σε θέματα υγιεινής διατροφής, ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια και στον Νομό Κορινθίας, η εφαρμογή προγραμμάτων ολοκληρωμένης καταπολέμησης στα θερμοκήπια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δ/νσης Γεωργίας Κορινθίας από το 1993 και μετά παρατηρείται μία σημαντική αύξηση των υπό κάλυψη καλλιεργούμενων με τομάτα εκτάσεων στις οποίες εφαρμόζεται η ολοκληρωμένη καταπολέμηση. el
heal.advisorName Κανάκης, Ανδρέας el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 48 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές