Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Καλλιέργεια, μεταποίηση και τυποποίηση κουμ κουάτ στο νομό Κέρκυρας

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μποζίκης, Σπύρος el
dc.date.accessioned 2015-11-24T17:35:58Z
dc.date.available 2015-11-26T03:00:33Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/13500
dc.title Καλλιέργεια, μεταποίηση και τυποποίηση κουμ κουάτ στο νομό Κέρκυρας el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.classification el
heal.keyword Εσπεριδοειδή el
heal.keyword Κουμ κουάτ el
heal.keyword Καλλιέργεια el
heal.keyword Καλλιεργητική τεχνική el
heal.keyword Μεταποίηση el
heal.keyword Τυποποίηση el
heal.keyword Κέρκυρα el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2003-12-01 el
heal.abstract Η πρώτη χρησιμοποίηση των δέντρων που προήλθαν από τους εμβολιασμούς ήταν σαν καλλωπιστικά στο χωριό Νυμφές. Με την πάροδο των χρόνων η διάδοση της καλλιέργειας σε ολόκληρη την περιοχή των Νυμφών ήταν αναμενόμενη. Σε πρώτη φάση καλλιεργήθηκε σε μικρή έκταση περίπου τριών στρεμμάτων έως ότου λίγα χρόνια αργότερα Κερκυραίοι ζαχαροπλάστες, έχοντας πληροφορηθεί τρόπους επεξεργασίας του, να εκδηλώσουν ενδιαφέρων και να αρχίσει η ζήτηση του. Σήμερα η καλλιέργεια του έχει διαδοθεί και σε άλλες περιοχές του νησιού και καλλιεργείται σε έκταση που φτάνει συνολικά τα 400 στρέμματα με μέση παραγωγή που πλησιάζει τους 100 τόνους. Η καλλιέργεια παρουσιάζεται με δυναμική μορφή και η παραγωγή είναι κάθετα οργανωμένη με τον Αγροτοβιομηχανικό Συνεταιρισμό Νυμφών (Corfu Delicious), στο δήμο Θιναλίων, μεταποιώντας και διαθέτοντας το τελικό προϊόν σαν σακχαρόπηκτα, γλυκό κουταλιού, μαρμελάδα και ηδύποτα. Επίσης υπάρχουν επιχειρήσεις όπως του Μαυρομάτη, του Βασιλάκη κ.ά, οι οποίες έχουν ιδιόκτητες φυτείες Κούμ Κουάτ, έτσι στη συνέχεια το επεξεργάζονται και το διαθέτουν στην κατανάλωση στην τυποποιημένη του μορφή. Σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της καλλιέργειας είναι σημαντικό να τονιστεί, ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση πρωτογενούς παραγωγής, η οποία βέβαια δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, για το λόγο ότι υπάρχουν προτάσεις και για εξαγωγές. Ο όρος "Κουμ Κουάτ" έχει καθιερωθεί διεθνώς για το προϊόν το παραγόμενο στην Κέρκυρα και αποτελεί προϊόν ποιότητας προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης, βάση υπουργικής απόφασης. el
heal.advisorName Ηλιόπουλος, Αναστάσιος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 78 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές