Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Χειρισμοί βιώσιμης μονάδας παραγωγής προϊόντων κυψέλης στο νομό Μεσσηνίας

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Παπανικολάου, Ελένη el
dc.date.accessioned 2015-11-24T17:36:09Z
dc.date.available 2015-11-26T03:00:36Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/13514
dc.title Χειρισμοί βιώσιμης μονάδας παραγωγής προϊόντων κυψέλης στο νομό Μεσσηνίας el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.classification el
heal.keyword Μέλισσα el
heal.keyword Μελισσοκομία el
heal.keyword Μελισσοκομικά προϊόντα el
heal.keyword Μελισσοτροφία el
heal.keyword Μεσσηνία el
heal.keyword Μελέτη περίπτωσης el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2005-02-01 el
heal.abstract Η μελισσοκομία είναι ένας κλάδος της εντομολογίας, που ασχολείται με τη μελέτη της ζωής της μέλισσας (Apis mellifera L.), τόσο από θεωρητικής όσο και από πρακτικής πλευράς. Η εργασία αυτή ξεκινά από την βιολογία και οικολογία της μέλισσας, μέχρι την φροντίδα, την πλήρη εκμετάλλευση της, τα προϊόντα και την προοπτική της. Η ελληνική μελισσοκομία κατέχει μία αξιόλογη θέση στον διεθνή χώρο. Για τον Νομό Μεσσηνίας η συμβολή της μελισσοκομίας είναι τεράστια, τόσο από την προσφορά της στην συνολική αγροτική οικονομία του νομού, όσο και στην αύξηση της φυτικής παραγωγής, λόγω του ρόλου που παίζει η μέλισσα στην επικονίαση των καλλιεργειών. Η ύλη της εργασίας έχει ταξινομηθεί σε πέντε (5) κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο περιλαμβάνει την βιολογία της μέλισσας, όπου μελετάται η συστηματική κατάταξη και οι φυλές των μελισσών, η ανάπτυξη, η μορφολογία και η φυσιολογία της, η διατροφή, η συμπεριφορά, οι δραστηριότητες και ο ρόλος της στην επικονίαση. Στο δεύτερο κεφάλαιο περιγράφονται ο μελισσοκομικός εξοπλισμός και τα σπουδαιότερα μελισσοκομικά φυτά. Στο τρίτο κεφάλαιο περιγράφονται οι εποχιακοί και ειδικοί χειρισμοί, καθώς οι ασθένειες και οι εχθροί της μέλισσας. Στο τέταρτο κεφάλαιο περιγράφονται τα προϊόντα της μέλισσας και η διατροφική τους αξία. Τέλος, στο πέμπτο κεφάλαιο εξετάζεται η δημιουργία και λειτουργία μίας μελισσοκομικής επιχείρησης και η προοπτική της μελισσοκομίας στο Νομό Μεσσηνίας. el
heal.advisorName Βλαχόπουλος, Ευάγγελος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 93 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές