dc.contributor.author |
Φράγκου Λαμπροπούλου, Ιουλία |
el |
dc.date.accessioned |
2015-11-24T17:36:15Z |
|
dc.date.available |
2015-11-26T03:00:38Z |
|
dc.date.issued |
2015-11-24 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/13518 |
|
dc.title |
Αφλατοξίνες και ισχύουσα νομοθεσία |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
el |
heal.secondaryTitle |
|
el |
heal.classification |
|
el |
heal.keyword |
Αφλατοξίνες |
el |
heal.keyword |
Τοξίνες |
el |
heal.keyword |
Τοξικότητα |
el |
heal.keyword |
Αποτοξίνωση |
el |
heal.keyword |
Τρόφιμα |
el |
heal.keyword |
Νομοθεσία |
el |
heal.keyword |
Ευρωπαϊκή νομοθεσία |
el |
heal.contributorName |
|
el |
heal.language |
gre |
el |
heal.access |
free |
el |
heal.accessText |
|
el |
heal.license |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα |
el |
heal.fileFormat |
PDF |
* |
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννησου |
el |
heal.publicationDate |
2005-01-01 |
el |
heal.abstract |
Η εργασία ασχολείται με το πρόβλημα της παρουσίας των αφλατοξινών στα τρόφιμα και την ισχύουσα νομοθεσία. Στο πρώτο μέρος γίνεται αναφορά στον τρόπο παραγωγής των αφλατοξινών, στους μύκητες που τις παράγουν, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ευνοείται η ανάπτυξή τους, τις χημικές ιδιότητες των αφλατοξινών και την τοξικότητα τους στους ανθρώπους και τα ζώα. Επίσης, αναφέρονται τρόποι αντιμετώπισης και αποτοξίνωσης από τις αφλατοξίνες. Το δεύτερο μέρος ασχολείται με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Παρουσιάζονται οι νόμοι που έχει θεσπίσει η Ε.Ε. μέχρι σήμερα για την ασφάλεια των τροφίμων και κατά συνέπεια για την προστασία των καταναλωτών. Παρουσιάζονται επίσης πίνακες με τα μέγιστα επιτρεπτά όρια παρουσίας της αφλατοξίνης σε διάφορα αγαθά, ανά κράτος παγκοσμίως. Τέλος, αναφέρονται οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις από την παρουσία των αφλατοξινών. |
el |
heal.advisorName |
Παπαδέλλη, Μαρίνα |
el |
heal.committeeMemberName |
|
el |
heal.academicPublisher |
ΤΕΙ Πελοποννήσου |
el |
heal.numberOfPages |
58 |
* |