Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Σύγκριση της απόδοσης μεταξύ των ελληνικών αυτοχθόνων ποικιλιών μικρόκαρπης τομάτας Χίου και του υβριδίου Cherelino F1 σε υδροπονικές συνθήκες καλλιέργειας

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.author Εμμανουήλ, Όθων el
dc.date.accessioned 2015-11-24T18:12:28Z
dc.date.available 2015-11-25T03:10:57Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/13598
dc.title Σύγκριση της απόδοσης μεταξύ των ελληνικών αυτοχθόνων ποικιλιών μικρόκαρπης τομάτας Χίου και του υβριδίου Cherelino F1 σε υδροπονικές συνθήκες καλλιέργειας el
dc.title en
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.keyword Τομάτες el
heal.keyword Καλλιέργεια el
heal.keyword Πολλαπλασιασμός el
heal.keyword Ποικιλίες el
heal.keyword Ασθένειες el
heal.keyword Υδροπονία el
heal.keyword Πείραμα el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2011-11-01 el
heal.abstract Η ευρωπαϊκή αγορά νωπών λαχανικών γίνεται καθημερινά όλο και πιο απαιτητική σε νέα προϊόντα. Η κερασοτομάτα και η μικρόκαρπη τομάτα ταξινομούνται σε ξεχωριστές κατηγορίες εξαιτίας του μεγέθους και του βάρους τους και οι καταναλωτές τις συνδέουν με εξαιρετική υφή, εμφάνιση και γεύση. Στην Ελλάδα, παρά την αυξανόμενη ζήτηση κερασοτομάτας, η εγχώρια παραγωγή είναι ασήμαντη, ενώ σποραδικές προσπάθειες εισαγωγής της καλλιέργειας δεν απέδωσαν εξαιτίας ιδιαιτεροτήτων στη διαχείριση της καλλιέργειας. Η καλλιέργεια της μικρόκαρπης περιορίζεται σε μερικά νησιά του Αιγαίου (Σαντορίνη, Χίος κ.ά.), όπου εφαρμόζεται άνυδρη καλλιέργεια παλιών εγχώριων ποικιλιών. Τόσο το τοματάκι Σαντορίνης όσο και Χίου (νωπά ή μεταποιημένα) αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της τοπικής κουζίνας και καθορίζουν μαζί με άλλα παραδοσιακά προϊόντα τη γαστρονομική ταυτότητα των ελληνικών νησιών. Ωστόσο, η υψηλή ζήτηση τους ελάχιστα καλύπτεται από την εγχώρια παραγωγή. Στην παρούσα πειραματική εργασία παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της καλλιέργειας της μικρόκαρπης τομάτας (τύπου cherry) σε διαφορετικές συνθήκες και σε διαφορετική περιοχή και συγκεκριμένα, σε υδροπονική καλλιέργεια σε περλίτη, στην Καλαμάτα. Επίσης παρουσιάζεται συγκριτική αξιολόγηση γηγενών ελληνικών ποικιλιών "Χίου” (Χ1 ,Χ2) και του διαδεδομένου υβριδίου Cherelino. el
heal.advisorName Κώτσιρας, Αναστάσιος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 78 *


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics