Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Καλλιέργεια και πολλαπλασιασμός της ροδιάς

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μαρκοπούλου, Ιωάννα el
dc.date.accessioned 2015-11-24T18:13:21Z
dc.date.available 2015-11-25T03:11:10Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/13644
dc.title Καλλιέργεια και πολλαπλασιασμός της ροδιάς el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Ρόδια el
heal.keyword Καλλιέργεια el
heal.keyword Ασθένειες el
heal.keyword Ποικιλίες el
heal.keyword Πολλαπλασιασμός el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2012-01-01 el
heal.abstract Η επάρκεια της τροφής υπήρξε για πολλά χρόνια πρώτιστη αγωνία του ανθρώπου, επηρεάζοντας αποφασιστικά τις πολιτικές των κρατών για την ανάπτυξη της γεωργίας, της παραγωγικότητας και την παραγωγή τροφίμων. Με τη συμβολή της επιστήμης και της τεχνολογίας επιτεύχθηκε αλματώδης αύξηση της παραγωγής, που σήμερα πια υπερκαλύπτει τις ανάγκες των λαών στα περισσότερα μέρη του κόσμου . Ως εκ τούτου η περαιτέρω αύξηση της παραγωγής, όχι μόνο δεν αποτελεί προτεραιότητα αλλά επιπλέον «ενοχοποιείται» για πολλές αρνητικές συνέπειες, όπως η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η δημιουργία δυσμενών συνθηκών για την υγεία, τη ποιότητα ζωής και της διατροφής των πολιτών. Προτεραιότητα σήμερα είναι η παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη δημιουργία υψηλού ανταγωνισμού στις διεθνείς αγορές, τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών για ασφαλή και υγιεινά προϊόντα, αποτελεί μια νέα πραγματικότητα για την ευρωπαϊκή γεωργία. Προσαρμοζόμενοι στο νέο περιβάλλον, οι νέοι παραγωγοί μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις μιας βιώσιμης δραστηριότητας όπως είναι η καλλιέργεια της ροδιάς, όπου η καλή ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος θα εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα του στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά. Το ρόδι αποτελεί μια σημαντική συγκομιδή φρούτων πολλών τροπικών και υποτροπικών περιοχών του κόσμου, που ευδοκιμούν ειδικά στα μέτρια κλίματα των μεσογειακών χωρών. Προτιμάται από πολλούς για νωπή κατανάλωση αλλά έχει πολλές άλλες αξιόλογες χρησιμότητες. Μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική καλλιέργεια, με πολύ καλές προοπτικές αφού μετά από μία καμπάνια για τις ευεργετικές ιδιότητες των ροδιών που άρχισε από την Αμερική αύξησε κατακόρυφα την κατανάλωση των ροδιών και των παράγωγων του. Μέχρι στιγμής υπάρχει ένα πλήθος μελετών που παρουσιάζουν τις πολυάριθμες ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού με αποτέλεσμα την αυξητική τάση της ζήτησης του προϊόντος και παράλληλα με τις λίγες μέχρι στιγμής καλλιεργούμενες εκτάσεις με ρόδιες να θεωρείτε ελπιδοφόρα επιλογή για εμπορική εκμετάλλευση. el
heal.advisorName Πανής, Βασίλειος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 50 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές