heal.abstract |
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως στόχο να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργείται το σπαράγγι στη χώρα μας, τις προοπτικές, καθώς και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα βοτανικά χαρακτηριστικά του φυτού καθώς και τα μέρη από τα οποία αποτελείται. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναφέρονται πληροφορίες σχετικά με τον πολλαπλασιασμό του φυτού. Στο τρίτο και τέταρτο κεφάλαιο αντίστοιχα, γίνεται αναφορά στο έδαφος και τη λίπανση, παράγοντες που είναι απαραίτητοι για την επιτυχία κάθε καλλιέργειας. Στο πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο γίνεται λόγος για τις κατάλληλες περιβαλλοντικές συνθήκες. Στο έκτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στην άρδευση καθώς και στις μεθόδους εφαρμογής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Στο έβδομο κεφάλαιο παρουσιάζεται ο προγραμματισμός της καλλιέργειας και οι εργασίες που πρέπει να πραγματοποιούνται ανά έτος. Στο όγδοο κεφάλαιο αναφέρονται οι Ειδικές καλλιεργητικές φροντίδες που είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν. Στα κεφάλαια εννέα και δέκα, αντίστοιχα, γίνεται λόγος για τη συγκομιδή και τη συσκευασία του προϊόντος. Στο ενδέκατο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι ποιοτικές προδιαγραφές. Στο δωδέκατο κεφάλαιο αναφέρονται οι διαδικασίες συντήρησης και αποθήκευσης του προϊόντος. Στο τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι κυριότεροι εχθροί του σπαραγγιού. Τέλος, παρουσιάζονται τα συμπεράσματα από την εκπόνηση της παρούσας εργασίας. |
el |