heal.abstract |
Η καλλιέργεια της πατάτας αποτελεί παγκόσμια μία από τις σημαντικότερες πηγές διατροφής του ανθρώπινου πληθυσμού αναπτυγμένων και υπό ανάπτυξη χωρών. Οι κόνδυλοι οι οποίοι και αποτελούν το μοναδικό εδώδιμο για τον άνθρωπο και τα ζώα, χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για ανθρώπινη διατροφή, κατά δεύτερο λόγο για διατροφή των ζώων και για άλλες, χρήσεις, κύρια για παραγωγή αμύλου και λοιπών βιομηχανικών προϊόντων. Η εργασία μου χωρίζεται σε έξι κεφάλαια . Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στα εδαφοκλιματολογικά στοιχεία του Ν. Αρκαδίας, στον τρόπο καλλιέργειας και στην λίπανση. Στο δεύτερο κεφάλαιο περιγράφονται ποικιλίες πατατόσπορου και γίνεται αναφορά για την παραγωγή πατατόσπορου. Στο τρίτο κεφάλαιο περιγράφεται η φύτευση, οι καλλιεργητικές φροντίδες και η συγκομιδή και αποθήκευση εμπορίας. Στο τέταρτο αναφέρονται οι εχθροί , οι ασθένειες και οι τρόποι αντιμετώπισής τους. Στο πέμπτο κεφάλαιο υπολογίζεται για το κόστος παραγωγής (τεχνοοικονομική, ανάλυση 10 στρ.). Τέλος στο έκτο κεφάλαιο γίνονται προτάσεις για την αποτελεσματικότερη προώθηση της δραστηριότητας και προβλέψεις για την διαχρονική εξέλιξή της στο χώρο. |
el |