heal.abstract |
Η πτυχιακή εργασία αποβλέπει στην μελέτη της επίδρασης των επιπέδων της αζωτούχου λίπανσης στην ανάπτυξη του φυτού τομάτας στην συσσώρευση της ξηράς ουσίας, στην περιεκτικότητα των θρεπτικών στοιχείων στο φυτό σε συνθήκες ανάπτυξης της καλλιέργειας σε δοχεία μέσα σε θερμοκήπιο μη θερμαινόμενο. Το θέμα παρουσιάζει μεγάλο θεωρητικό και πρακτικό ενδιαφέρον διότι σε συνθήκες θερμοκηπίου εμφανίζονται πολλές ιδιαιτερότητες και προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις συνθήκες καλλιέργειας (σωστός έλεγχος του περιβάλλοντος του θερμοκηπίου, χρήση λιπασμάτων, καρποδετικής ορμόνης, εκλογή καλύτερης ποικιλίας). Ιδιαίτερα πρέπει να επισημανθεί η αλόγιστη χρησιμοποίηση μεγάλων ποσοτήτων λιπασμάτων κατά την καλλιέργεια της τομάτας. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λίπανσης της καλλιέργειας τομάτας σε συνθήκες θερμοκηπίου απαιτούνται ειδικές γνώσεις και εμπειρία που αφορούν τα λιπάσματα, τη φυσιολογία του φυτού και την τεχνική λίπανσης. Η εργασία αποτελείται από δυο μέρη, το γενικό και το πειραματικό. Το γενικό μέρος αναφέρεται στην περιγραφή του φυτού της τομάτας, στο ρόλο των θρεπτικών στοιχείων και ιδιαίτερα του αζώτου, στις τεχνικές και συνθήκες ανάπτυξης του φυτού στο θερμοκήπιο. Το πειραματικό μέρος αναφέρεται στα υλικά και μεθόδους και στα αποτελέσματα - συμπεράσματα των πειραμάτων. Η εργασία αυτή ολοκληρώνεται με την αναφορά στη σχετική βιβλιογραφία. |
el |