dc.contributor.author |
Μοτσάνος, Αθανάσιος |
el |
dc.date.accessioned |
2015-11-24T20:10:54Z |
|
dc.date.available |
2015-11-25T03:00:54Z |
|
dc.date.issued |
2015-11-24 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/13919 |
|
dc.title |
Σποροπαραγωγή κηπευτικών με έμφαση το αγγούρι |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
el |
heal.secondaryTitle |
|
el |
heal.keyword |
Καλλιέργεια κηπευτικών |
el |
heal.keyword |
Αγγούρια |
el |
heal.keyword |
Σπόροι για σπορά |
el |
heal.keyword |
Συγκομιδή |
el |
heal.keyword |
Αποθήκευση |
el |
heal.keyword |
Εμπόριο |
el |
heal.keyword |
Έλεγχος ποιότητας |
el |
heal.contributorName |
|
el |
heal.language |
gre |
el |
heal.access |
free |
el |
heal.accessText |
|
el |
heal.license |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα |
el |
heal.fileFormat |
PDF |
* |
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννησου |
el |
heal.publicationDate |
2003-01-01 |
el |
heal.abstract |
Με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για την αύξηση της καλλιεργούμενης έκτασης και το πρόβλημα της παραγωγής τροφίμων σε ποσότητες αρκετές για την διατροφή όλου του πληθυσμού περιορίζεται στην αύξηση της παραγωγής κατά μονάδα καλλιεργούμενης Γης. Η αύξηση αυτή μπορεί να επιτευχθεί με τον συνδυασμό καλύτερων ποικιλιών και καλλιεργητικών φροντίδων. Η σποροπαραγωγή είναι αναπόσπαστο συμπλήρωμα της καλυτέρευσης των φυτών και αναπτύσσεται μόνο εφόσον προηγηθεί η βελτίωση. Έτσι με τη σποροπαραγωγή είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν οι ερευνητικές προσπάθειες, με την παραγωγή με επιζητούμενα "ειδικά" χαρακτηριστικά σπόρων σε ποσότητες αρκετές με την κάλυψη αναγκών σποράς κατά το γρηγορότερο και τον οικονομικότερο τρόπο. Τα τελευταία χρόνια δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην σποροπαραγωγή κηπευτικών αφού έχει αναγνωριστεί η διαιτητική τους αξία λόγω του ότι περιέχουν ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Έτσι ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα κηπευτικά το οποίο βρίσκεται σ' όλες τις βαθμίδες παραγωγής οδηγεί στην τοπική, εθνική και διεθνή ενεργοποίηση για την προώθηση σπόρων κηπευτικών καλής ποιότητας και αρκετής ποσότητας. |
el |
heal.advisorName |
Νικοπούλου, Δέσποινα |
el |
heal.committeeMemberName |
|
el |
heal.academicPublisher |
ΤΕΙ Πελοποννήσου |
el |
heal.numberOfPages |
74 |
* |