Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Καλλιέργεια σπαραγγιού (asparagus officinalis) στην Ελλάδα

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Γουρνή, Ελένη el
dc.date.accessioned 2015-11-24T20:11:21Z
dc.date.available 2015-11-25T03:00:59Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/13937
dc.title Καλλιέργεια σπαραγγιού (asparagus officinalis) στην Ελλάδα el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Σπαράγγι el
heal.keyword Καλλιέργεια el
heal.keyword Λίπανση el
heal.keyword Οργανικά λιπάσματα el
heal.keyword Ανόργανα λιπάσματα el
heal.keyword Άρδευση el
heal.keyword Ποικιλίες el
heal.keyword Φυτοπροστασία el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2003-01-01 el
heal.abstract Στην ανά χείρας πτυχιακή εργασία επιχειρείται η μελέτη τιης καλλιέργειας του σπαραγγιού. Το εγχείρημα απέβλεπε, πρώτα-πρώτα, στην επεξήγηση όλων των καλλιεργητικών σταδίων του σπαραγγιού και κατόπιν, στην περιγραφή του ιδίου του φυτού. Ο αναγνώστης των σελίδων που ακολουθούν, δεν θα ανεύρει σε αυτές σε αυτές παρά μόνο κάποιες προσεγγίσεις των όψεων που παρουσιάζει η καλλιέργεια του σπαραγγιού. Δεν υπέστη, τουλάχιστον για την γράφουσα, η στιγμή για μια διεξοδική και συστηματική ανάλυση ολόκληρου του φάσματος των θεμάτων που την αφορούν. Η επιλογή τους έγινε με βάση μιαν εσωτερική ενότητα που παρουσιάζουν. Στο πρώτο κεφάλαιο, η εργασία εστιάζεται στην καταγωγή και γενικά σε μια αναδρομή στην ιστορία του σπαραγγιού. Μετά την παράθεση ενός κεφαλαίου σε σχέση με την εξάπλωση της καλλιέργειας του, θα αναφερθούμε στους βοτανικούς χαρακτήρες (φυτό, ριζικό σύστημα, βλαστός, φύλλα, άνθη, καρπός και σπόρος ) στο αμέσως επόμενο και τρίτο κεφάλαιο. Στο τέταρτο κεφάλαιο, θα επιχειρηθεί μια προσέγγιση στους παράγοντες που επηρεάζουν τη βλάστηση του σπόρου, ενώ στο πέμπτο το έδαφος και η λίπανση, τόσο η οργανική όσο και η ανόργανη εξηγούνται αναλυτικά. Το έκτο και έβδομο κεφάλαιο της εργασίας αναφέρονται στον προγραμματισμό για την μέγιστη απόδοση της καλλιέργειας και στις περιβαλλοντικές συνθήκες, αντίστοιχα, που επηρεάζουν την ανάπτυξη των βλαστών του σπαραγγιού. «ΆΡΔΕΥΣΗ» είναι ο τίτλος του επόμενου κεφαλαίου με εστίαση στον προσδιορισμό των αναγκών σε νερό καθώς και στην συχνότητα και στις μεθόδους εφαρμογής της άρδευσης. Μετά, τις ειδικές καλλιεργητικές φροντίδες (κεφάλαιο 9 ), ακολουθεί το κεφάλαιο «Συγκομιδή και ποιότητα καρπών» με αναφορά ιδιαίτερα στις διαδικασίες μετά την κοπή των βλαστών: συσκευασία, συντήρηση και αποθήκευση. Επιπρόσθετα, περιγράφονται οι προδιαγραφές ποιότητας (κριτήρια) για την κατηγοριοποίηση των βλαστών του σπαραγγιού, ενώ, στο τέλος γίνεται αναφορά στα είδη του σπαραγγιού, που συναντώνται στην αγορά και συγκεκριμένα στο κονσερβοποιημένο, καταψυγμένο και αφυδατωμένο σπαράγγι. Τα κεφάλαια, «Ποικιλίες και υβρίδια σπαραγγιού» και «Εχθροί και ασθενείς - φυτοπροστασία» είναι αυτά που κλείνουν την εργασία αυτί). Η προσπάθεια να υπάρξει ένα κατανοητό αποτέλεσμα, έθεσαν την εργασία σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, με περιορισμό σε βασικά στοιχεία, προκειμένου το έργο να αποτελεί ένα είδος εισαγωγής. el
heal.advisorName Κανάκης, Ανδρέας el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 50 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές