heal.abstract |
Η παρούσα εργασία αφορά τη μελέτη της επίδρασης της αζωτούχου λίπανσης και της αλατότητας (χλωριούχο νάτριο) στην απόδοση και χημική σύσταση Μαρουλιού. Είναι γνωστό ότι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λίπανσης της καλλιέργειας μαρουλιού σε συνθήκες θερμοκηπίου απαιτούνται ιδικές γνώσεις και εμπειρία που αφορούν τη φυσιολογία του φυτού της καλλιεργητικές φροντίδες. Το θέμα παρουσιάζει μεγάλο πρακτικό ενδιαφέρον αφού με τη λίπανση της καλλιέργειας μαρουλιού δημιουργεί μεγάλες συγκεντρώσεις αλάτων στα εδάφη των θερμοκηπίων τα οποία επιδρούν αρνητικά στην ανάπτυξη των καλλιεργειών μειώνοντας την παραγωγικότητα αυτών. Η εργασία αποτελείται από δυο μέρη: Το γενικό και το Πειραματικό. Το γενικό μέρος έχει 4 κεφάλαια και αναφέρεται στην καταγωγή, βοτανικά-μορφολογικά χαρακτηριστικά του μαρουλιού, στις ποικιλίες, στις καλλιεργητικές φροντίδες, στην τεχνική τις υδροπονικής καλλιέργειας, στο ρόλο των θρεπτικών στοιχείων στη θρέψη του φυτού και τέλος στην αλατότητα και την επίδραση της στη θρέψη της καλλιέργειας. Το δεύτερο μέρος της πτυχιακής εργασίας αναφέρετε στον στόχο του πειραματισμού, στα υλικά και μέθοδοι, στα αποτελέσματα, συζήτηση και τα συμπεράσματα.. Στο τέλος υπάρχει κατάλογος με τη σχετική βιβλιογραφία |
el |