Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Αειφορικές πρακτικές υδρολίπανσης στη θερμοκηπιακή καλλιέργεια αγγουριού

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Γιεννεαδοπούλου, Αδαμαντία el
dc.date.accessioned 2015-11-24T20:12:14Z
dc.date.available 2015-11-25T03:01:22Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14002
dc.title Αειφορικές πρακτικές υδρολίπανσης στη θερμοκηπιακή καλλιέργεια αγγουριού el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Αγγούρια el
heal.keyword Καλλιέργεια el
heal.keyword Θερμοκήπια el
heal.keyword Θρέψη el
heal.keyword Ασθένειες el
heal.keyword Λίπανση el
heal.keyword Πείραμα el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2005-10-01 el
heal.abstract Η πτυχιακή αυτή εργασία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος Marie Curie με τίτλο “Sustainable fertigation techniques for vegetable production in Greece”. Ανταποκρίνεται στην υδρολίπανση, η οποία βασίζεται στην ανάλυση εδαφικού εκχυλίσματος 1:2, δηλαδή δύο μέρη νερού με προσθήκη ενός μέρους χώματος μέχρι να αυξηθεί ο συνολικός όγκος σε τρία μέρη. Το μοντέλο αυτό υδρολίπανσης έχει αναπτυχθεί στο Πανεπιστήμιο Wageningen της Ολλανδίας. Σκοπός της πτυχιακής αυτής εργασίας είναι η καταγραφή των συγκεντρώσεων των διαφόρων ιόντων στο εδαφικό εκχύλισμα κατά την καλλιεργητική περίοδο σε σχέση με τις πρακτικές λίπανσης που εφαρμόζονται καθώς και ο προσδιορισμός των κύριων μεταβλητών που μπορούν να εισαχθούν στο ολλανδικό μοντέλο λίπανσης με σκοπό την προσαρμογή του στις ελληνικές συνθήκες. Για το πείραμα επιλέχθηκε η Κυπαρισσία Μεσσηνίας, νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, γιατί έχει ευνοϊκό έδαφος και κατάλληλο κλίμα. Στην πτυχιακή αυτή εργασία αναπτύσσονται τα εξής θέματα: περιγραφή και τεχνική της καλλιέργειας του αγγουριού, η κινητικότητα, η πρόσληψη, τα συμπτώματα και ο ρόλος των θρεπτικών στοιχείων, οι εχθροί και ασθένειες του φυτού καθώς και τα λιπάσματα που χρησιμοποιούνται. Τέλος αναπτύσσεται το πειραματικό μέρος που αφορά τα υλικά και τις μεθόδους που εφαρμόστηκαν, τα αποτελέσματα καθώς και τα συμπεράσματα που βγήκαν. el
heal.advisorName Καββαδίας, Βίκτωρας el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 66 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές