Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Ασφάλεια και πιστοποίηση τροφίμων περιβαλλοντική διερεύνηση

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Καρρά, Φλώρα Αικατερίνη el
dc.date.accessioned 2015-11-24T20:13:12Z
dc.date.available 2015-11-25T03:01:45Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14077
dc.title Ασφάλεια και πιστοποίηση τροφίμων περιβαλλοντική διερεύνηση el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Φυτοπροστασία el
heal.keyword Φυτοφάρμακα el
heal.keyword Βιολογική γεωργία el
heal.keyword Βιολογική καλλιέργεια el
heal.keyword Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα el
heal.keyword Πρότυπα ποιότητας el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2007-06-01 el
heal.abstract Στην πτυχιακή εργασία που ακολουθεί γίνεται μια έρευνα και μια γενική αναφορά σε ό,τι αφορά την ποιότητα, την πιστοποίηση και την ασφάλεια των τροφίμων και πώς αυτά επηρεάζουν το περιβάλλον. Στο πρώτο κεφάλαιο, εξετάζεται ο ρόλος των φυτοφαρμάκων, αλλά και η επικινδυνότητά τους στην υγεία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος. Στο δεύτερο κεφάλαιο, γίνεται μια αναφορά στις εναλλακτικές μορφές αντιμετώπισης του περιβάλλοντος, τις βιολογικές καλλιέργειες. Στο τρίτο κεφάλαιο, αναπτύσσονται οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί και πώς αυτοί επηρεάζουν το περιβάλλον. Στη συνέχεια, αναπτύσσονται οι φορείς ελέγχου, με κυριότερο τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.). Περιγράφεται ο ρόλος του Ε.Φ.Ε.Τ., ο σκοπός, αλλά και οι αρμοδιότητές του σχετικά με την ασφάλεια και παστοποίηση των τροφίμων. Ακολουθούν τα πρότυπα πιστοποίησης ασφάλειας τροφίμων (ISO 22000) και άλλα πρότυπα πιστοποίησης, όπως το AGRO 2.1. και 2.2. (ιδιωτικά - κλαδικά πρωτόκολλα). Επίσης, στο κεφάλαιο «ασφάλεια τροφίμων - σύστημα HACCP», περιγράφεται το σύστημα HACCP, τονίζεται η σημασία του και η σημασία του στην ασφάλεια των τροφίμων. Ακόμη αναλύονται οι κίνδυνοι για το περιβάλλον όπως είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση, η όξινη βροχή, η τρύπα του όζοντος, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τα χημικά και η σχέση τους με το περιβάλλον και ο κίνδυνος καταστροφής του. el
heal.advisorName Καραμουσαντάς, Δημήτριος el
heal.advisorName Δαλαμάγκας, Βασίλειος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 111 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές