heal.abstract |
Στο πλαίσιο της παρούσας εργασίας με θέμα τις «μη παρασιτικές ασθένειες στην τομάτα» γίνεται αναφορά σε βασικά θέματα που κυμαίνονται γύρω από αυτήν και επιδιώκεται μια σαφής και ολοκληρωμένη ανάλυση της καλλιέργειάς της, των ασθενειών, των εχθρών, της ανόργανης θρέψης, των διάφορων τροφοπενιών αλλά και τοξικοτήτων που προκαλούνται. Η εργασία αυτή θεωρείται σημαντική, καθότι η τομάτα αποτελεί βασικό λαχανοκομικό είδος της περιοχής μας αλλά και γιατί καταλαμβάνει την δεύτερη σε έκταση θέση στην Ελλάδα. Αποτελεί βασικό προϊόν της καθημερινής μας διατροφής και της μεσογειακής κουζίνας με πλούσιες θρεπτικές αξίες και επιδιώκεται η εκτίμηση της αλλά και παράλληλα η εξαγωγή όσο το δυνατόν ασφαλέστερων συμπερασμάτων. Η προτίμηση των καταναλωτών προς την τομάτα οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ότι ο καρπός της έχει ελκυστικό χρώμα και ιδιαίτερο άρωμα. Επιθυμώντας να αναφερθούμε πιο συγκεκριμένα στα παραπάνω, στραφήκαμε στην αναλυτική μελέτη τους . Σε αυτό συνέβαλαν οι πληροφορίες που πήραμε από το διαδίκτυο και από βιβλιογραφικές αναφορές. |
el |