Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Η επίδραση τριών επιπέδων καλιούχου λίπανσης στη συγκέντρωση του λυκοπενίου στους καρπούς τομάτας (Lyconersicon esculentum Mill.)

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Τσάγκα, Αικατερίνη el
dc.date.accessioned 2015-11-24T20:14:05Z
dc.date.available 2015-11-25T03:02:05Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14134
dc.title Η επίδραση τριών επιπέδων καλιούχου λίπανσης στη συγκέντρωση του λυκοπενίου στους καρπούς τομάτας (Lyconersicon esculentum Mill.) el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Τομάτες el
heal.keyword Καλλιέργεια el
heal.keyword Ποικιλίες el
heal.keyword Έδαφος el
heal.keyword Πότισμα el
heal.keyword Πολλαπλασιασμός el
heal.keyword Συγκομιδή el
heal.keyword Ασθένειες el
heal.keyword el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2009-01-01 el
heal.abstract Στo πλαίσιo της εργασίας αυτής μελετήθηκε η επίδραση τριών επιπέδων καλιούχου λίπανσης (100, 250 και 400 ppm) στην συγκέντρωση λυκοπενίου σε ώριμους καρπούς τομάτας των υβριδίων Belladona και Primadona. Το κάλιο χορηγήθηκε στα φυτά υπό μορφή θειικού καλίου (K2SO4) μέσω υδρολίπανσης. Αφορμή για την πραγματοποίηση αυτής της εργασίας έδωσε η πρακτική των καλλιεργητών να προκαλούν αύξηση στην ένταση του κόκκινου χρώματος των καρπών τομάτας καθώς και το γεγονός ότι η πιθανή αύξηση της συγκέντρωσης του λυκοπενίου στους καρπούς της τομάτας μπορεί να θεωρηθεί σημαντικό ποιοτικό χαρακτηριστικό για τον καταναλωτή, λόγω της ισχυρής αντιοξειδωτικής του δράσης. Από τα αποτελέσματα του πειράματος συμπεραίνουμε ότι οι ποικιλίες Primadonna και Belladonna που εξετάστηκαν σε αυτή τη μελέτη δεν επηρεάστηκαν από τις συγκεντρώσεις καλίου όσον αφορά στο συνολικό αριθμό και το βάρος των παραγόμενων καρπών. Παρόλα αυτά παρατηρήθηκαν διαφορές όσον αφορά στο ρυθμό παραγωγής των καρπών. Ακόμη πιο σημαντική ήταν επίδραση της καλιούχου λίπανσης στη συγκέντρωση λυκοπενίου στους καρπούς και παρατηρήθηκε ότι αυτή επηρεάστηκε τόσο από την ποικιλία όσο και από την εποχή συγκομιδής ή/και το στάδιο ανάπτυξης του φυτού. el
heal.advisorName Κώτσιρας, Αναστάσιος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 84 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές