Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Η παραγωγή βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μιχαλόπουλος, Ιωάννης el
dc.date.accessioned 2015-11-24T20:14:17Z
dc.date.available 2015-11-25T03:02:11Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14151
dc.title Η παραγωγή βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Βιολογική καλλιέργεια el
heal.keyword Βιολογικά τρόφιμα el
heal.keyword Πώληση el
heal.keyword Κόστος el
heal.keyword Διανομή προϊόντων el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2009-11-01 el
heal.abstract Η εργασία έχει σαν αντικείμενο την παραγωγή βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα και εστιάζει στο νομικό πλαίσιο, στις προδιαγραφές των βιολογικών προϊόντων, στην διαδικασία πιστοποίησης τους, στις εισαγωγές και στην ανάλυση της εγχώριας αγοράς. Και σκοπός της είναι να παρουσιαστεί το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την διάρθρωση της παραγωγής βιολογικών προϊόντων , στην συγκέντρωση της παραγωγής, στα στοιχεία σε σχέση με τους παραγωγούς, στις τιμές πώλησης, στο κόστος παραγωγής, στον τρόπο πώλησης, στην κατανάλωση βιολογικών προϊόντων και στο ισοζύγιο βιολογικών προϊόντων. Ως κλάδος τα βιολογικά προϊόντα έχουν ευνοϊκές προοπτικές εξέλιξης αρκεί να δοθεί έμφαση στην ενημέρωση των καταναλωτών, στην καλύτερη οργάνωση του συστήματος ελέγχου και πιστοποίησης και στην δημιουργία κατάλληλων υποδομών για την αύξηση της ζήτησης και την εμπορία τους. Βασίστηκε σε στοιχεία κλαδικών μελετών της ICAP, σε πληροφορίες από το διαδίκτυο και σε επιστημονικά βιβλία. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζεται τα χαρακτηριστικά του αγροτικού τομέα , η παραγωγή των βιολογικών προϊόντων και το θεσμικό καθεστώς παραγωγής. Ακολουθεί η παρουσίαση της διάρθρωση της παραγωγής, οι αποδόσεις, η συγκέντρωση παραγωγής και τα στοιχεία σε σχέση με τους παραγωγούς στο δεύτερο κεφάλαιο. Στο τρίτο κεφάλαιο αναλύεται οι τιμές πώλησης, το κόστος παραγωγής και οι τρόποι πώλησης παράγοντες που τη συνθέτουν, δηλαδή η ζήτηση για βιολογικά προϊόντα και τα χαρακτηριστικά της, οι παράγοντες που επηρεάζουν τη ζήτηση, η προσφορά βιολογικών προϊόντων, τα δίκτυα διανομής, ο τομέας της μεταποίησης και οι εισαγωγές βιολογικών προϊόντων. Η κατανάλωση βιολογικών προϊόντων και το ισοζύγιο βιολογικών προϊόντων αναφέρονται στο τέταρτο κεφάλαιο. Και στο τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα συμπεράσματα και οι προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου. el
heal.advisorName Πετρόπουλος, Δημήτριος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 68 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές