dc.contributor.author | Ζώκος, Μάρκος | el |
dc.date.accessioned | 2015-11-24T20:14:50Z | |
dc.date.available | 2015-11-25T03:02:27Z | |
dc.date.issued | 2015-11-24 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14200 | |
dc.title | Συσχέτιση της παρουσίας αφλατοξινών με την θρεπτική κατάσταση των ξηρών σύκων | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | el |
heal.secondaryTitle | el | |
heal.keyword | Σύκα | el |
heal.keyword | Αποξηραμένα φρούτα | el |
heal.keyword | Θρεπτικές ουσίες | el |
heal.contributorName | el | |
heal.language | gre | el |
heal.access | free | el |
heal.accessText | el | |
heal.license | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | el |
heal.fileFormat | * | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννησου | el |
heal.publicationDate | 2010-05-01 | el |
heal.abstract | Αρχικά παρουσιάζεται εν συντομία η καλλιέργεια στον ελλαδικό χώρο και κάποια ιστορικά στοιχεία της συκιάς. Αναφέρονται κάποια στοιχεία για τις αφλατοξίνες όπως, οι φυσικοχημικές τους ιδιότητες, η τοξικότητα τους, οι συνθήκες που επηρεάζουν την παραγωγή τους και πως τα γεωργικά προϊόντα επηρεάζονται από αυτές. Περιγράφεται επίσης ο βιολογικός κύκλος του μύκητα Aspergillus ο οποίος είναι ο κατεξοχήν υπεύθυνος για την παραγωγή αφλατοξινών. Επιπλέον γίνεται μια περιγραφή των σημαντικότερων τεχνικών που χρησιμοποιούνται σήμερα για τον προσδιορισμό των αφλατοξινών με έμφαση στην τεχνική της ELISA, ακολουθεί παράθεση της εκτέλεσης του πειράματος, οι μεθοδολογίες ανάλυσης των ξηρών σύκων, τα αποτελέσματα και η ερμηνεία τους. | el |
heal.advisorName | Μανωλοπούλου, Ελένη | el |
heal.committeeMemberName | el | |
heal.academicPublisher | ΤΕΙ Πελοποννήσου | el |
heal.numberOfPages | 73 | * |