Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Κολοκώτσιος, Λάμπρος el
dc.date.accessioned 2015-11-24T20:59:42Z
dc.date.available 2015-11-25T03:02:29Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14208
dc.title Επεξεργασία βιομηχανικής τομάτας el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Τομάτες el
heal.keyword Επεξεργασμένα φυτικά προϊόντα el
heal.keyword Βιομηχανία ειδών διατροφής el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2004-01-01 el
heal.abstract Το θέμα της πτυχιακής εργασίας με την οποία ασχολήθηκα έχει τον τίτλο "ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΜΑΤΑΣ" και σχετίζεται άμεσα με τους χώρους (βιομηχανίες - εργοστάσια) μεταποίησης αυτής, ενώ αναφέρεται επίσης στους τρόπους και τα διάφορα στάδια από τα οποία περνά η τομάτα για να προκόψουν τα τελικά προϊόντα αυτής.Αναλυτικότερα, η εργασία αποτελείται από τέσσερα (4) κεφάλαια στα οποία αναφέρεται εκτενέστερα ότι σημειώσαμε στην πρώτη παράγραφο της περίληψης.Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στη τομάτα σχετικά με την καταγωγή και τη διάδοση της, με τις ποικιλίες αυτής αλλά και με τα βοτανικά και άλλα χαρακτηριστικά της.Το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στη μεταφορά, στη μετακίνηση με διάφορα μέσα (όπως τα φορτηγά) της τομάτας, από τους χώρους καλλιέργειας και παραγωγής (τους αγρούς δηλαδή) στους χώρους μεταποίησης αυτής (στις βιομηχανίες δηλαδή).Το κεφάλαιο αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει παράγραφο του τρίτου κεφαλαίου, όμως επειδή η μεταφορά είναι στάδιο που κρίνει σε ένα ποσοστό την ποιότητα της τομάτας, έκρινα σκόπιμο να κάνω ξεχωριστή αναφορά γι' αυτήν σε διαφορετικό - ξεχωριστό κεφάλαιο.Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στις γραμμές παραγωγής και τα στάδια που ακολουθούνται, προκειμένου να προκύψουν τα τελικά προϊόντα της τομάτας (όπως τοματοχυμός, τοματοπολτός κ.α).Το τέταρτο κεφάλαιο είναι το τελευταίο κεφάλαιο της εργασίας και αποτελεί σημαντικό μέρος αυτής, καθώς εδώ υπογραμμίζουμε όλες τις διατάξεις (μεγέθους, παρουσίασης, σήμανσης κ.ά.), που πρέπει να ακολουθεί η τομάτα, ώστε να θεωρηθεί προϊόν κατάλληλο - από ποιοτικής πλευράς - για βιομηχανική μεταποίηση.Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε πως ιδιαίτερα χρήσιμο αποτελεί και το περιεχόμενο των παραρτημάτων το οποίο συν τοις άλλοις περιλαμβάνει και κανονισμού της επίσημης εφημερίδας για την εμπορία της τομάτας. el
heal.advisorName Ζακυνθινός, Γεώργιος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 89 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές