Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Ποιότητα και ασφάλεια λαχανοκομικών ειδών

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Φτούλη, Μαρία el
dc.date.accessioned 2015-11-24T20:59:47Z
dc.date.available 2015-11-25T03:02:32Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14215
dc.title Ποιότητα και ασφάλεια λαχανοκομικών ειδών el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Λαχανικά el
heal.keyword Μαρούλια el
heal.keyword Σαλατικά el
heal.keyword Διατροφή el
heal.keyword Φυτοφάρμακα el
heal.keyword Ποιότητα el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2005-01-01 el
heal.abstract Τα λαχανοκομικά είδη αποτελούν πανάρχαια τροφή για τον άνθρωπο, παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία και μπορούν να μαγειρευτούν με ποικίλους τρόπους. Στην όλο ένα και περισσότερο καταναλωτική εποχή, τα λαχανικά αποτελούν πολύ καλή επιλογή για μια σωστή, ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι στις ημερήσιες διατροφικές ανάγκες ενός ανθρώπου, πρέπει να συμπεριλαμβάνονται ποσότητες λαχανικών οι οποίες να εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού του.Τα λαχανικά περιέχουν μεγάλες ποσότητες από βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, που είναι ευκολοχώνευτα. Η τυχόν έλλειψή τους γίνεται προάγγελος για σοβαρά προβλήματα υγείας. Επιπλέον τα νωπά λαχανικά μπορούν να χρησιμεύσουν σαν συνοδευτικά του κυρίου πιάτου υποβοηθώντας την πέψη όπως σαλάτες με τομάτα, αγγούρι, λάχανο, μαρούλι, σαν μαγειρεμένα κυρίως πιάτα όπως αρακάς, αγκινάρες, πατάτες, φασόλια, σαν ορεκτικά ή μικρά γεύματα όπως κουνουπίδι, μελιτζάνες κ.α Λόγω λοιπόν των πολλαπλών χρησιμοτήτων και ιδιοτήτων των λαχανικών, είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια αυτών των γεωργικών προϊόντων. Φυσικά, για την επίτευξη αυτού του σκοπού πρέπει να υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων φορέων (κράτος και Ινστιτούτο καταναλωτών) και επιμελής εργασία των παραγωγών-εμπόρων τόσο κατά την σπορά, καλλιέργεια και ψεκασμό των λαχανικών όσο και κατά την συντήρηση και μεταφορά τους. Επίσης, επιβάλλεται η ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων, η σωστή επιλογή των εδαφών, η συνεχής επίβλεψη της παραγωγικής διαδικασίας και η ασφάλειά τους σε σχέση με την δημόσια υγεία. Με βάση λοιπόν τα ανωτέρω, θα γίνει διεξοδική αναφορά στα συστήματα έλεγχου ασφαλείας και ποιότητας των λαχανικών, στην χρήση των φυτοφαρμάκων, στους φυσικούς παράγοντες αλλά και χειρισμούς που επηρεάζουν την ποιότητα και ασφάλεια των λαχανικών, καθώς επίσης και στα όργανα που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση της καταλληλότητας των προϊόντων. Επίσης θα γίνει αναφορά τεσσάρων λαχανικών τομάτα, πατάτα, σπαράγγι και φασολάκια και θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα στάδια παραγωγής τους. el
heal.advisorName Αγριοπούλου, Σοφία el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 54 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές