Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Ποιότητα και ασφάλεια εσπεριδοειδών και αμπελοκομικών προϊόντων

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μιχαλοπούλου, Φλώρα el
dc.date.accessioned 2015-11-24T20:59:48Z
dc.date.available 2015-11-25T03:02:32Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14216
dc.title Ποιότητα και ασφάλεια εσπεριδοειδών και αμπελοκομικών προϊόντων el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Διασφάλιση ποιότητας el
heal.keyword Καρποί εσπεριδοειδών el
heal.keyword Σταφύλια el
heal.keyword Αμπελώνες el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2005-01-01 el
heal.abstract Η ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου του ανθρώπου στην εποχή μας επιβάλει, στον τομέα της διατροφής, να εξασφαλίζεται η ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων που καταναλώνει καθημερινά, για να αποφεύγονται ασθένειες και ομαδικές μολύνσεις πληθυσμών που προέρχονται από τρόφιμα.Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις τελευταίες δεκαετίες διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι στον τομέα της εμπορίας και διακίνησης τροφίμων και ειδικότερα για τη διασφάλιση της ποιότητας και ασφάλειάς τους. Στην κατεύθυνση αυτή, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας, κινούνται συστήματα προτύπων διασφάλισης ποιότητας (ΙβΟ) και ανάλυσης επικινδυνότητας στα κρίσιμα σημεία ελέγχου (ΗΑΟΟΡ).Οι εξελίξεις της εποχής μας στον κρίσιμο τομέα των τροφίμων και η ευαισθησία της κοινής γνώμης γενικότερα, μας οδήγησαν να ασχοληθούμε στη πτυχιακή μας εργασία με τον ευαίσθητο χώρο της ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων γιατί πιστεύουμε, ότι ανοίγονται νέοι ορίζοντες, για μεγάλα επιτεύγματα στο χώρο αυτό στο μέλλον.Το θέμα της πτυχιακής μου αφορά την ποιότητα και ασφάλεια των εσπεριδοειδών και αμπελοκομικών προϊόντων τα οποία αποτελούν βασικά προϊόντα της καθημερινής μας διατροφής. Ειδικότερα, η παρούσα πτυχιακή εργασία ασχολείται με τους όρους ποιότητα και ασφάλεια και τη σημασία τους, τα γενικότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και τα εμπορικά τους κριτήρια. Επίσης γίνεται αναφορά στην ανάλυση επικινδυνότητας στα κρίσιμα σημεία ελέγχου (ΗΑΟΟΡ) στη γραμμή παραγωγής του κρασιού. el
heal.advisorName Αγριοπούλου, Σοφία el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 82 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές