Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Εφαρμογή συστήματος διασφάλισης υγιεινής (HACCP) σε ελαιουργείο τυποποιητήριο ελαιολάδου.

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Παπαγεωργίου, Γεώργιος el
dc.date.accessioned 2015-11-24T20:59:51Z
dc.date.available 2015-11-25T03:02:35Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14221
dc.title Εφαρμογή συστήματος διασφάλισης υγιεινής (HACCP) σε ελαιουργείο τυποποιητήριο ελαιολάδου. el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Ελαιόδενδρα el
heal.keyword Ελαιόλαδο el
heal.keyword Θρεπτικές ουσίες el
heal.keyword Διασφάλιση ποιότητας el
heal.keyword HACCP el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2006-01-01 el
heal.abstract Στην παρούσα εργασία γίνεται αναφορά στην ασφάλεια του ελαιολάδου η οποία σχετίζεται με την υγεία των καταναλωτών και κατά συνέπεια ανάγεται σε θέμα που χρήζει επισταμένης προσοχής. Το ελαιόλαδο διαδραματίζει για τον άνθρωπο σημαντικό ρόλο σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, ενώ η χρήση του ελαιολάδου είναι συνυφασμένη με την καθημερινότητά μας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Η ορθή καλλιεργητική τεχνική της ελιάς αποτελεί την απαρχή για τη δημιουργία ενός ανώτερου ποιοτικά προϊόντος το οποίο θα πληρεί τα ποιοτικά κριτήρια που έχουν θέσει διεθνείς οργανισμοί ελέγχου τροφίμων αλλά και την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού. Γίνεται λοιπόν σαφές πως οι παραδοσιακοί τρόποι καλλιέργειας, παραγωγής, επεξεργασίας και μετακίνησης του τελικού προϊόντος επιβάλλεται να εκσυγχρονιστούν ώστε να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις, με κυριότερες την εξασφάλιση της ποιότητας, της υγιεινής αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Επιβεβλημένη θεωρείται και η αυστηρή ταξινόμηση των διάφορων τύπων λαδιού. Έτσι, θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή συστήματα διασφάλισης της ποιότητας- υγιεινής του τελικού προϊόντος και να ενταθούν οι έλεγχοι από το πρώτα στάδια της καλλιέργειας μέχρι την τελική διάθεση του προϊόντος από τους ιθύνοντες οργανισμούς ελέγχου.Την ανάγκη αυτή έρχεται να καλύψει το HACCP το οποίο είναι το ακρωνύμιο των λέξεων "Hazard Analysis and Critical Control Points" που σημαίνει "Ανάλυση Κινδύνων στα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου". To HACCP αποτελεί ένα προληπτικό σύστημα διασφάλισης της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων που αναγνωρίζει, εκτιμά τη σοβαρότητα και ελέγχει τους βιολογικούς, φυσικούς και χημικούς κινδύνους στις πρώτες ύλες και όλα τα στάδια παραγωγής.Η ανάπτυξη του συστήματος HACCP βρίσκει εφαρμογή στην επιχείρηση ΉΛΙΑΣ ΚΑΝΑΚΗΣ' η οποία παράγει και τυποποιεί ελαιόλαδο, σύμφωνα με τις ισχύουσες Εθνικές και Διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας el
heal.advisorName Κουτρουμπής, Φώτιος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 101 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές