Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

''Μαυροδάφνης Πατρών'' οίνος ονομασίας προέλευσης ελεγχόμενης

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.author Κατριμπούζα, Χρυσούλα el
dc.date.accessioned 2015-11-24T20:59:52Z
dc.date.available 2015-11-25T03:02:35Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14222
dc.title ''Μαυροδάφνης Πατρών'' οίνος ονομασίας προέλευσης ελεγχόμενης el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Οίνος el
heal.keyword Κρασιά el
heal.keyword Ονομασία προϊόντων el
heal.keyword Αχαΐα el
heal.keyword Μαυροδάφνη el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2006-01-01 el
heal.abstract Από την ποικιλία Μαυροδάφνη εκτός του γλυκού οίνου μπορεί να παραχθεί και οίνος ξηρός. Όμως ο ποικιλιακός παράγοντας ευνοεί περισσότερο την δημιουργία ενός γλυκού κρασιού παρά ενός ξηρού. Η ποικιλιακή σύνθεση του κρασιού είναι ένας από τους κυριότερους συσυντελεστές διαμόρφωσης της όψης, των αρωμάτων και της γεύσης του (των οργανοληπτικών του δηλαδή χαρακτηριστικών). Επηρεάζεται από ένα πλήθος άλλων παραγόντων, που ξεκινούν από την περιοχή καλλιέργειας της αμπέλου (και τον τρόπο), το έδαφος και το κλίμα της, την ηλικία των κλημάτων και τη στρεμματική τους απόδοση και όλη τη διαδικασία της οινοποίησης. Στην οινοποίηση συμπεριλαμβάνονται η ωρίμανση του κρασιού σε βαρέλι, που το εμιπλουτίζει με τα αρώματά του, «μαλακώνει» τη γεύση του, κάνοντάς τη συνθετότερη και η παλαίωση στη φιάλη, όταν και αν αυτή προβλέπεται Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το χρώμα του κρασιού προέρχεται από τη σταφυλόρωγα, ο φλοιός της οποίας είναι γεμάτος από φυσικές χρωστικές, που είναι υπεύθυνες για το χρώμα των ερυθρών κρασιών. Τεχνητή προσθήκη χρώματος είναι περιττή και απαγορευμένη, όπως και οποιαδήποτε προσθήκη αρωμάτων ή γευστικών σκευασμάτων και δεν εφαρμόζεται Επομένως, συμφώνα με τα παραπάνω, δύο είναι τα βασικά κριτήρια για την παραγωγή ενός γλυκού κρασιού, όπως η μαυροδάφνη: Η προέλευση, η οποία πρέπει να είναι επιτρεπόμενη και Ο βαθμός Baume, ο οποίος πρέπει να είναι πάνω από 11,8 Αν πληρούνται αυτά τα κριτήρια οινοποιείται η μαυροδάφνη αν όχι παράγεται οίνος ξηρός. el
heal.advisorName Κάτσου, Πελαγία el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 84 *


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics