dc.contributor.author | Αντωνοπούλου, Χριστίνα | el |
dc.date.accessioned | 2015-11-24T20:59:58Z | |
dc.date.available | 2015-11-25T03:02:40Z | |
dc.date.issued | 2015-11-24 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14232 | |
dc.title | Καινοτόμες μέθοδοι οινοποίησης και εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας στην οινοπαραγωγή. | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | el |
heal.secondaryTitle | el | |
heal.keyword | Οινοποίηση | el |
heal.keyword | Οινοποιία | el |
heal.keyword | Παραγωγή | el |
heal.keyword | Τεχνολογία | el |
heal.contributorName | el | |
heal.language | gre | el |
heal.access | free | el |
heal.accessText | el | |
heal.license | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | el |
heal.fileFormat | * | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννησου | el |
heal.publicationDate | 2005-01-01 | el |
heal.abstract | Η οινοπαραγωγική τεχνική ξεκινά με την συγκομιδή του καρπού, προστατεύει το γλεύκος από την οξείδωση, ελέγχει την αλκοολική ζύμωση, διαχειρίζεται τους παράγοντες που την επηρεάζουν, εφαρμόζει δυνητικά την μηλογαλακτική ζύμωση και αναλαμβάνει την διαύγαση, την παλαίωση και την συσκευασία του προϊόντος. Οι μέθοδοι που εφαρμόζονται σε καθένα βήμα της παραγωγής εξελίσσονται παράλληλα με την πρόοδο της επιστήμης με σκοπό την επίλυση προβλημάτων, την αύξηση της παραγωγικότητας και την βελτίωση της ποιότητας του οίνου. Στο πρώτο μέρος της, η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματοποιεί μια βιβλιογραφική επισκόπηση της εφαρμογής της σύγχρονης τεχνολογίας στην οινοπαραγωγή. Στο δεύτερο μέρος της, η συγκεκριμένη εργασία παρουσιάζει καινοτόμες μεθόδους οινοποίησης όπως είναι η θερμοοινοποίηση, η οινοποίηση σε ατμόσφαιρα διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και την παραγωγή γκρίζων οίνων και οίνων πάγου | el |
heal.advisorName | Κάτσου, Πελαγία | el |
heal.advisorName | Αλεξόπουλος, Αλέξιος | el |
heal.committeeMemberName | el | |
heal.academicPublisher | ΤΕΙ Πελοποννήσου | el |
heal.numberOfPages | 64 | * |