Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Γνωριμία με το σύκο Κύμης και με τον παραδοσιακό τρόπο ξήρανσης των σύκων στην Κύμη: προτάσεις για την βελτίωση της ποιότητας

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Ρήγκου, Αγγελική el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:00:08Z
dc.date.available 2015-11-25T03:02:43Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14240
dc.title Γνωριμία με το σύκο Κύμης και με τον παραδοσιακό τρόπο ξήρανσης των σύκων στην Κύμη: προτάσεις για την βελτίωση της ποιότητας el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Αποξηραμένα φρούτα el
heal.keyword Ξηροί καρποί el
heal.keyword Συντήρηση el
heal.keyword Τρόφιμα el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2005-01-01 el
heal.abstract Η ξήρανση είναι μια μέθοδος συντήρησης τροφίμων. Μαζί με την κονσερβοποίηση και την κατάψυξη αποτελούν τους κυριότερους τρόπους διατήρησης τροφίμων για μεγάλα χρονικά διαστήματα.Τα κυριότερα αποξηραμένα τρόφιμα είναι τα αποξηραμένα φρούτα και οι ξηροί καρποί. Τα αποξηραμένα φρούτα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Σ' αυτά που καταναλώνονται αυτούσια (σταφίδα, σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα) και σ' εκείνα που είναι τεμαχισμένα και χρησιμοποιούνται στην ζαχαροπλαστική (μήλα, αχλάδια κ.α). (ICAP, Αθήνα 2002).Οι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια) καταναλώνονται ωμοί ή ψημένοι και ως συστατικό άλλων ειδών διατροφής (κουφέτα, γλυκά κ.τ.λ.).Η σύσταση των ξηρών καρπών, αλλά και των αποξηραμένων φρούτων είναι η εξής: νερό, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, γλυκερίδια, ανόργανα άλατα (πίνακας 1) και διάφορα ιχνοσυστατικά όπως βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β5, Β6, D, Ε, Ασβέστιο, Σίδηρο, Ψευδάργυρο. Έχουν κατά κανόνα υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπίδια και πολυακόρεστα. Περιέχουν κυρίως γλυκερίδια, πρωτεΐνες που είναι συγκεντρωμένες μέσα στο σπέρμα του σπόρου, ποσότητα υγρασίας και λιποδιαλυτές βιταμίνες. Οι θερμίδες διαφέρουν σε συνάρτηση με την περιεκτικότητα σε γλυκερίδια (από 200 έως 600 θερμίδες ανά 100 gr).(ICAP, Αθήνα 2002). el
heal.advisorName Λούμου, Αγγελική el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 83 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές