Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Τυποποίηση Κορινθιακής σταφίδας σε πρότυπη σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μέλλου, Πολυξένη el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:00:14Z
dc.date.available 2015-11-25T03:02:45Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14248
dc.title Τυποποίηση Κορινθιακής σταφίδας σε πρότυπη σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Σταφίδες el
heal.keyword Βιομηχανία ειδών διατροφής el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2006-01-01 el
heal.abstract Στην εργασία αυτή έγινε μια προσπάθεια να περιγράψουμε την πορία που ακολουθεί το προϊόν μετά την καλλιέργειά του. Ξεκινά από το χωράφι, μετά την φυσική αποξήρανση μέχρι την στιγμή που θα φτάσει στον καταναλωτή συσκευασμένο. Καθ' όλη την διάρκεια αυτού του χειρισμού, που ονομάζεται τυποποίηση της σταφίδας, η επεξεργασία ή αλλιώς η μεταποίηση που φίνεται διέπεται από την σχετική Νομοθεσία που εξασφαλίζει την ασφάλεια του τροφίμου και την υγεία των καταναλωτών.Στο κεφάλαιο πρώτο, που αποτελεί την εισαγωγή, αναλύονται ιστορικά στοιχεία, η παραγωγή εγχώρια και παγκόσμια, η μορφολογία του φυτού και οι βασικές καλλιεργητικές τεχνικές.Στο κεφάλαιο δεύτερο περιγράφεται η τυποποίηση της σταφίδας από το στάδιο της συγκομιδής, αποξήρανσης, αποθήκευσης, όλες τις φάσεις της γραμμής παραγωγής, την συσκευασία, την απεντόμωση, την εμπορία και την διάθεση.Στο κεφάλαιο τρίτο αναλύεται ο ποιοτικός έλεγχος που πραγματοποιείται στο χημείο, στην παραγωγή με τα αντίστοιχα έντυπα και η διασφάλιση της ποιότητας μέσω της μελέτης ΗΑΟΟΡ και της Πιστοποίησης. Στο κεφάλαιο τέσσερα δίνεται αναλυτικά η σημασία και η εφαρμογή της Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής σε μια Βιομηχανία τροφίμων. Τέλος στο τελευταίο κεφάλαιο τονίζεται η ασφάλεια τροφίμων με όλους τους κανονισμούς που την διασφαλίζουν.αφού πλέον τα ασφαλή τρόφιμα είναι νομική απαίτηση. el
heal.advisorName Κάτσου, Πελαγία el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 109 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές