Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Εφαρμογές συστήματος HACCP στις βιομηχανίες παραγωγής χυμού πορτοκαλιών

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μεσσάρη, Αικατερίνη el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:00:19Z
dc.date.available 2015-11-25T03:03:00Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14256
dc.title Εφαρμογές συστήματος HACCP στις βιομηχανίες παραγωγής χυμού πορτοκαλιών el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Πορτοκάλια el
heal.keyword Χυμοί φρούτων el
heal.keyword Έλεγχος ποιότητας el
heal.keyword HACCP el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2006-01-01 el
heal.abstract To HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) ή στα Ελληνικά ΑΚΚΣΕ (Ανάλυση Κίνδυνου Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου), αποτελεί μια συστηματική προσέγγιση στην αναγνώριση, την εκτίμηση της επικινδυνότητας καθώς και τον έλεγχο των μικροβιολογικών, χημικών και φυσικών κινδύνων σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας ενός τροφίμου, από την εισαγωγή των πρώτων υλών μέχρι την κατανάλωση του τελικού προϊόντος από τον καταναλωτή.To HACCP βασίζεται στον ποιοτικό έλεγχο, τη μικροβιολογία και τη διαχείριση κινδύνων καθώς εφαρμόζεται σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων σε παγκόσμια κλίμακα.To HACCP στην συγκεκριμένη περίπτωση αποσκοπεί αποκλειστικά στην ασφάλεια του παστεριωμένου χυμού πορτοκαλιών προλαμβάνοντας τους κινδύνους και αναγνωρίζοντας τα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου, στα οποία πιθανότατα να εμφανιστούν κίνδυνοι. Η ανάλυση της επικινδυνότητας στηρίζεται στην πιθανότητα εύρεσης ενός κινδύνου, ώστε να προσδιοριστεί η φύση του και να γίνουν οι κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες.Το σύστημα εκτός από του ότι εγγυάται την παραγωγή ενός ασφαλούς προϊόντος, συμβάλει επίσης στην καλύτερη αξιοποίηση των οικονομικών πόρων μιας επιχείρησης και στην αποτελεσματικότερη ανταπόκριση σε πιθανά προβλήματα. Επιπλέον, μπορεί να συμβάλει στην διευκόλυνση της διαδικασίας ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές, αλλά και στην αύξηση της εμπιστοσύνης στον τομέα της ασφάλειας της παγκόσμιας εμπορίας τροφίμων. el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 83 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές