Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Παραγωγή και εμπορία βιολογικών χυμών εσπεριδοειδών στην Ελλάδα

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Λαμπροπούλου, Δήμητρα el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:00:22Z
dc.date.available 2015-11-25T03:05:01Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14262
dc.title Παραγωγή και εμπορία βιολογικών χυμών εσπεριδοειδών στην Ελλάδα el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Καρποί εσπεριδοειδών el
heal.keyword Χυμοί φρούτων el
heal.keyword Βιολογική γεωργία el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2006-01-01 el
heal.abstract Η εργασία αυτή μελετά της υπάρχουσα κατάσταση στον τομέα των βιολογικών χυμών εσπεριδοειδών. Συγκεκριμένα έχει ως σκοπό την καταγραφή της βιολογική καλλιέργεια των εσπεριδοειδών που προορίζονται για χυμοποίηση, του τρόπου παραγωγής των βιολογικών χυμών εχυμών εσπεριδοειδών, της πιστοποίηση τους και τέλος τους τρόπους προώθησης τους στο εμπόριο.Στα επόμενα κεφάλαια αναλύονται όλες εκείνες οι απαιτήσεις και οι προδιαγραφές που έχουν ως σκοπό την παραγωγή και την εμπορία βιολογικού χυμού εσπεριδοειδών.Στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας αυτής παρατίθενται γενικά στοιχεία που αφορούν την βιοκαλλιέργεια των εσπεριδοειδών που προορίζονται για χυμοποίηση. Επίσης αναφέρονται όλες εκείνες οι βασικές προϋποθέσεις και οι τεχνικοί κανόνες για την παραγωγή βιολογικών εσπεριδοειδών. Τέλος στο παρόν κεφάλαιο γίνεται αναφορά στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά την βιολογική γεωργία, έτσι ώστε ο αναγνώστης να έρθει σε επαφή με την βιολογική εσπεριδοκαλλιέργεια.Το δεύτερο κεφάλαιο αφορά στην πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων γενικότερα και συγκεκριμένα των βιολογικών χυμών. Γίνεται αναφορά στους φορείς πιστοποίησης, τις πιστοποιημένες επιχειρήσεις και τα πιστοποιημένα αταστήματα πώλησης χυμών από βιολογικά εσπεριδοειδή. Επίσης αναφέρονται οι διατάξεις που αφορούν την ποιότητα των βιολογικών εσπεριδοειδών.Στο τρίτο κεφάλαιο της εργασίας παρουσιάζεται η γραμμή παραγωγής των βιολογικών χυμών εσπεριδοειδών καθώς επίσης και της συσκευασίας του, παραθέτοντας στοιχεία και από το εργοστάσιο χυμών του Αγροτικού Συνεταιρισμού εσπεριδοκαλλιεργητών της Χίου.Τέλος, στο τέταρτο κεφάλαιο αναλύονται οι τρόποι εμπορίας των βιολογικών χυμών. Επίσης αναφέρονται κάποια εμπορικά στοιχεία από την μονάδα παραγωγής χυμών ΒΙΟΧΥΜ της Κρήτης και από το εργοστάσιο παραγωγής χυμών της Χίου. Τέλος παρουσιάζεται η υπάρχουσα κατάσταση όσον αφορά την εμπορία των βιολογικών χυμών στην Ελλάδα και στον κόσμο.Η εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε από τον Δεκέμβριο του 2005 έως και τον Ιούνιο του επόμενου έτους. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην εργασία αυτή είναι αποτέλεσμα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του διαδικτύου καθώς και σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων, λόγω της έλλειψης πηγών τόσο στην ελληνική ή ξένη βιβλιογραφία. Στοιχεία συλλέχθηκαν επίσης από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Ελευσίνας - Γραφείο Βιολογικών Προϊόντων, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Εσπεριδοκαλλιεργητών Χίου, τη μοναδική αυτή τη στιγμή εταιρία που παράγει συμπυκνωμένους βιολογικούς χυμούς εσπεριδοειδών στην Ελλάδα και τη Γαία, την μοναδική εταιρία εμφιάλωσης φυσικών βιολογικών χυμών στην Ελλάδα. Επίσης ρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από συνεντεύξεις που δόθηκαν από υπευθύνους μονάδων, διευθυντές εταιριών και φορέων. el
heal.advisorName Σταμπέλος, Ξενοφών el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 101 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές