Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Επεξεργασία και προϊόντα ζαχαρότευτλων στην Ελλάδα

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.author Χαρελάς, Αθανάσιος el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:00:32Z
dc.date.available 2015-11-25T03:08:38Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14275
dc.title Επεξεργασία και προϊόντα ζαχαρότευτλων στην Ελλάδα el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Επεξεργασία el
heal.keyword Ζάχαρη el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2007-01-01 el
heal.abstract Η καλλιέργεια των ζαχαρότευτλων στην Ελλάδα, έχει μια ιστορία 45 χρόνων και παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες δεν είναι πολύ ευνοϊκές για την καλλιέργεια αυτή, η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα ολοκληρωμένης διαχείρισης ζαχαρότευτλων.Η καλλιέργεια των ζαχαρότευτλων στην Ελλάδα ασκείται κάτω από ένα πλήρως ελεγχόμενο καθεστώς και την επίβλεψη και την τεχνική υποστήριξη της καλλιέργειας σε όλες τις φάσεις, την έχει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε. Η βιομηχανία αυτή με το δίκτυο των γεωπονικών υπηρεσιών που έχει στην διάθεση της, δημιούργησε μια πλήρη βάση δεδομένων με στοιχεία που σχετίζονται με την κατανομή της έκτασης, τις καλλιεργητικές μεθόδους, την φυτοπροστασία, τις εισροές, τις εκροές, την κατανάλωση ενέργειας και άλλων φυσικών πόρων. Παράλληλα έχει στην διάθεση της μια σειρά από δειγματοληψίες, αναλύσεις, μετρήσεις, βαθμολογίες, εκτιμήσεις και ερευνητικά δεδομένα.Τα ζαχαρότευτλα είναι μια ανοιξιάτικη, αρδευόμενη καλλιέργεια η οποία ασκείται με εντατικό τρόπο στις κύριες αγροτικές περιοχές της Ελλάδος και θεωρείται μία από τις πιο ανταγωνιστικές καλλιέργειες για τον Έλληνα αγρότη.Στην παρούσα εργασία θα αναλύσουμε τον κλάδο της βιομηχανίας ζάχαρης. Πως γίνεται η επεξεργασία και από τα ζαχαρότευτλα παίρνουμε ζάχαρη, ποια προϊόντα παράγονται από τα ζαχαρότευτλα, τι ποσοστά εξαγωγών και εισαγωγών υπάρχουν στην Ελλάδα, στην Ε.Ε. και στην Ευρώπη, η ισχύει με τις μεταρρυθμίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ποιος ο σκοπός της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.Τα παραπάνω θέματα θα αναλυθούν στα επόμενα κεφάλαια της εργασίας, της οποία στόχος είναι να παρουσιάσει τη σπουδαιότητα του κλάδου της ζάχαρης, τις εξελίξεις που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια και τα στατιστικά δεδομένα σχετικά με τον κλάδο. el
heal.advisorName Δήμιζα, Καλλιρόη el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 105 *


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics