Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Ανάλυση κρίσιμων σημείων ελέγχου στη σοκολάτα

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μητροπούλου, Παναγιώτα el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:00:36Z
dc.date.available 2015-11-25T03:10:34Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14281
dc.title Ανάλυση κρίσιμων σημείων ελέγχου στη σοκολάτα el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Σοκολάτα el
heal.keyword Υγεία el
heal.keyword Κακάο el
heal.keyword Θρεπτικές ουσίες el
heal.keyword Έλεγχος ποιότητας el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2007-01-01 el
heal.abstract Ο έλεγχος τροφίμων αποτελεί μείζον θέμα για τη προστασία του καταναλωτή και τη διασφάλιση της διατροφικής ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων. Για το λόγο αυτό έχουν αναπτυχθεί εξειδικευμένοι μηχανισμοί ελέγχου και διασφάλισης της ποιότητας των τελικών προϊόντων βάσει αυστηρών προτύπων και κανονισμών που θα πρέπει να εφαρμόζουν οι βιομηχανίες τροφίμων κατά τη παραγωγική διαδικασία. Ένα σύστημα διασφάλισης ποιότητας είναι το ΗΑ(ΧΡ (Ανάλυση Κινδύνων-Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου). Το σύστημα ΗΑ(ΧΡ εφαρμόζεται στη διαδικασία παραγωγής ενός συγκεκριμένου τροφίμου και καλύπτει όλα τα στάδια παραγωγής, από την παραλαβή των Α' υλών μέχρι και την τελική χρήση των προϊόντων από τους καταναλωτές.Ο σκελετός της πτυχιακής εργασίας είναι ο παρακάτω:Πρώτο Μέρος: Στο πρώτο μέρος της πτυχιακής εργασίας παρουσιάζουμε τις βασικές αρχές υλοποίησης ενός σχεδίου ΗΑ(ΧΡ, όλα εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που απαρτίζουν τη διαδικασία πραγματοποίησης του σχεδίου, τα μέρη, τις ενέργειες και τα χαρακτηριστικά σύνθεσης της μεθοδολογίας ελέγχου ποιότητας. Το κυριότερο μέρος είναι βιβλιογραφικό και αποτελεί σύνθεση πληροφοριών που εντοπίζονται σε ελληνική και ξένη βιβλιογραφία.Δεύτερο μέρος: Το δεύτερο μέρος της πτυχιακής εργασίας αποτελεί τη μελέτη και εφαρμογή του ΗΑ(ΧΡ στη σοκολατοβιομηχανία, για τη παραγωγή της γνωστής μας σοκολάτας και των υποπροϊόντων της. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το περιεχόμενο του μέρους αυτού προήλθε ως προϊόν επιτόπιας μελέτης και της συναφούς συγκέντρωσης των πληροφοριών, από μια πραγματική μονάδα παραγωγής σοκολάτας. Και ειδικότερα από την βιομηχανία στην οποία εργάστηκε η γράφουσα κατά τη περίοδο πραγματοποίησης της πρακτικής της άσκησης. Στο μέρος αυτό περιγράφουμε τα προϊόντα της παραγωγικής διαδικασίας, όλες τις διαδικασίες παραγωγής, τα κρίσιμα σημεία ελέγχου, καθώς και τους φυσικούς, χημικούς και μικροβιολογικούς κινδύνους όπως τους εντοπίσαμε κατά τη διερεύνηση και μελέτη στους χώρους παραγωγής. Στο μέρος αυτό της εργασίας περιλαμβάνουμε μια εκτενή αναφορά στο ΚΟ 22000 το νέο διεθνές πρότυπο στην ασφάλεια τροφίμων που έρχεται να συμπληρώσει και να επεκτείνει τις αρχές του ΗΑ(ΧΡ. el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 83 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές