Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Καλλιέργεια και επεξεργασία κουμ κουάτ στην Κέρκυρα

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μεταλληνού, Μαρία el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:00:41Z
dc.date.available 2015-11-25T03:11:11Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14285
dc.title Καλλιέργεια και επεξεργασία κουμ κουάτ στην Κέρκυρα el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Καλλιέργεια el
heal.keyword Επεξεργασία el
heal.keyword Κουμ κουάτ el
heal.keyword Μεταποίηση el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2007-01-01 el
heal.abstract Το κουμ κουάτ είναι το πιο γνωστό, γευστικό και γοητευτικό τοπικό εδώδιμο μεταποιημένο προϊόν της Κέρκυρας. Το προϊόν αυτό συνδέεται με φήμες που το συνοδεύουν από παλιά και μπερδεύονται γλυκά με το παρελθόν του τόπου, τους λαούς που πέρασαν από αυτό τον τόπο όπου άφησαν και πήραν εκτός από ήθη, έθιμα και γεύσεις. Η χώρα μας διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό παραδοσιακών προϊόντων. Θεωρείται ότι τα παραδοσιακά προϊόντα αποτελούν ένα δυναμικό στοιχείο της Ελληνικής Οικονομίας και ιδιαίτερα για το γεωργικό τομέα αφού τα περισσότερα μεταποιούνται σε εδώδιμα προϊόντα στον τόπο παραγωγής τους ( Απαστολόπουλος και Φωτόπουλος 1999).Η παραγωγή ή η παρασκευή ενός παραδοσιακού ελληνικού προϊόντος στη σκέψη του καταναλωτή συνδυάζεται με μια διαδικασία ιστορικού χαρακτήρα, που σημαίνει ότι επιζητείται σήμερα αυτός ο παραδοσιακός-ιστορικός τρόπος ανάδειξης του προϊόντος. Έτσι η έννοια του παραδοσιακού αγροτικού προϊόντος συνδέεται με μία παραγωγική διαδικασία μακρόχρονης παρουσίας στον Ελληνικό χώρο. Γενικότερα η έννοια της παράδοσης συνδέεται με μία ιστορική παραγωγική διαδικασία η οποία πάντοτε πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, κατά παραδοσιακό τρόπο. Έτσι τα παραδοσιακά προϊόντα αποτελούν ένα στοιχείο της παράδοσης του συγκεκριμένου τόπου αλλά και ένα προϊόν αναγνωρισμένης ποιότητας ( Αποστολόπουλος και Φωτόπουλος 1999).Ο κύριος σκοπός καλλιέργειας του κουμ κουάτ είναι οι αρωματικοί και οι μικροί καρποί του όπου χρησιμοποιούνται στην ποτοποιία για παραγωγή λικέρ και στη ζαχαροπλαστική για παραγωγή ζαχαροπήκτων ή ζελέδων. Και οι δυο αυτές χρήσεις είναι ανεπτυγμένες σήμερα στη Κέρκυρα. Άλλη χρήση έχουν τα δέντρα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καλλωπιστικό σε πάρκα και προαύλια. Είναι αυτονόητο ότι τα παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα, με τα στοιχεία της συνδυασμένης παράδοσης και ποιότητας, αποτελούν για τη χώρα μας μέρος του Εθνικού πλούτου. el
heal.advisorName Λούμου, Αγγελική el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 114 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές