heal.abstract |
Η έννοια της ποιότητας των οίνων είναι ιδιαίτερα σύνθετη. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύνολο επί μέρους παραγόντων που συντελούν στη "σφαιρική ποιότητα". Αυτή αφορά τις χημικές αναλύσεις του οίνου, την αρτιότητα εφαρμογής της τεχνολογίας, τον οργανοληπτικό έλεγχο. Τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο οινολόγος απορρέουν ακριβώς από αυτή την πολυπλοκότητα της σινικής ποιότητας. Η οινοβιομηχανία είναι λοιπόν υποχρεωμένη: Να εργάζεται με μια πρώτη ύλη, που οι χαρακτήρες της δεν εξαρτώνται από τις δικές της επιλογές. Να αξιοποιεί τα μέσα της τεχνολογίας που της δίνονται με σκεπτικισμό ως προς τη σχέση ποιότητας-τιμής. Να παρασκευάζει οίνους σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας. Να διαμορφώνει τύπους και ποιότητα αρεστή στους καταναλωτές.Η εργασία αυτή έχει σκοπό να διερευνήσει το μέσον που διαθέτει η οινοβιομηχανία, για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις, που απορρέουν από το πολυσύνθετο της σινικής ποιότητας. |
el |