Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Στοιχεία τεχνολογίας, μεταποίησης βερίκοκου προς παραγωγή προϊόντων ( Συμπύκνωμα και χυμό βερίκοκου) ανάλυση κρίσιμων σημείων ελέγχου

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Κτιστάκη, Βασιλική el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:00:54Z
dc.date.available 2015-11-25T03:11:32Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14299
dc.title Στοιχεία τεχνολογίας, μεταποίησης βερίκοκου προς παραγωγή προϊόντων ( Συμπύκνωμα και χυμό βερίκοκου) ανάλυση κρίσιμων σημείων ελέγχου el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Βερίκοκα el
heal.keyword Βιομηχανία ειδών διατροφής el
heal.keyword Ασφάλεια του προϊόντος el
heal.keyword Υγεία el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2007-01-01 el
heal.abstract Ο κλάδος της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της οικονομίας των κρατών, λόγω των αυξανόμενων δαπανών για την αγορά ειδών διατροφής και της σημαντικής απασχόλησης εργατικού δυναμικού. Ως εκ τούτου, η ασφάλεια των τροφίμων προστατεύει τα συμφέροντα των παραγωγών και όσων σχετίζονται με την επεξεργασία και την διάθεση των τροφίμων , πέρα από τον αδιαπραγμάτευτο σκοπό της, που συνίστανται στην προστασία της υγείας των καταναλωτών. Οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης παρουσιάζουν πολλές ιδιαιτερότητες σε σχέση με τις υπόλοιπες του κλάδου των τροφίμων κυρίως λόγω της παραγωγής πολλών και ποικιλόμορφων προϊόντων και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής για την ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων (Αρβανιτογιάννης κ.α, 2001).Η παραγωγή ασφαλών τροφίμων προϋποθέτει την υιοθέτηση δύο βασικών τακτικών, όπως:Α. Εφαρμογή της Ανάλυσης Επικινδυνότητας στα Κρίσιμα Σημείου Ελέγχου (ΗΑΟΟΡ), που επικεντρώνεται στον έλεγχο της παραγωγικής διαδικασίας,Β. Εφαρμογή της ανάλυσης επικινδυνότητας, που σχετίζεται άμεσα με την υγεία των καταναλωτών (Αρβανιτογιάννης κ.α, 2001).Το πρόγραμμα ΗΑ(ΧΡ αποτελεί μια συστηματική προσέγγιση στην παραγωγή ασφαλών και αποδεκτών τροφίμων και βασίζεται στον εντοπισμό, επίβλεψη και αποτελεσματική διαχείριση των Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου ((2€Ρ8). Η ανάλυση επικινδυνότητας επικεντρώνεται στην ανάλυση της πιθανότητας εμφάνισης ενός κινδύνου, ώστε να προσδιοριστεί η φύση του και να προταθούν κατάλληλα μέτρα ελέγχου του κινδύνου. Η ανάλυση επικινδυνότητας περιλαμβάνει τρία επιπλέον στάδια: την αξιολόγηση του κινδύνου και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ενδιαφερομένων / εμπλεκόμενων μερών για τον συγκεκριμένο κίνδυνο (Αρβανιτογιάννης κ.α, 2001).Στις επόμενες ενότητες της παρούσας εργασίας παρουσιάζεται η ιδέα και η ιστορική εξέλιξη του συστήματος ΗΑ(20Ρ, γίνεται αναφορά στις τρεις κατηγορίες κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων, περιγράφονται και αναλύονται οι επτά αρχές της μεθόδου. Επίσης αναπτύσσεται η εφαρμογή του συστήματος σε μια συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής.(Μεταποίηση βερίκοκου). el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 93 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές