Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Ζουζούνη, Καλή el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:00:57Z
dc.date.available 2015-11-25T03:11:34Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14304
dc.title Οίνοι βιολογικής γεωργίας el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Βιολογική γεωργία el
heal.keyword Οίνος el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2007-01-01 el
heal.abstract Για να αναφερθούμε εκτεταμένα σε θέματα περί οίνου, θα πρέπει αρχικά να γνωρίζουμε τί είναι ο οίνος.Βάσει ενός γενικού ορισμού, οίνος (κρασί) είναι το αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από τη ζύμωση του χυμού των σταφυλιών. (Raskin, 2000) Ένας πιο επίσημος ορισμός είναι, σύμφωνα με την 1η παράγραφο, παράρτημα 1, της ΚΟΑ, του αμπελοοινικού τομέα [Καν. (ΕΚ) 1493/99], ο εξής: Κρασί είναι το προϊόν που παράγεται αποκλειστικά με ολική ή μερική αλκοολική ζύμωση, νωπών σταφυλιών ή γλεύκους σταφυλιών. (Khosla, 2001)Για να γίνει το κρασί, χρησιμοποιούνται σταφύλια που ανήκουν στο γένος Vitis και κατά κύριο λόγο, στο είδος V. vinifera. Ποτά που παράγονται από το V. labrusca, το γηγενές αμερικανικό σταφύλι και από άλλα είδη σταφυλιών, θεωρούνται επίσης κρασιά. (Raskin, 2000)Η πρώτη ύλη για την παραγωγή του είναι ο καρπός που δίνει το αμπέλι και συγκεκριμένα, οι οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου. Όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα της πρώτης ύλης, κάτι που διαμορφώνεται από πολλούς παράγοντες, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να παραχθεί ποιοτικό κρασί. (Khosla, 2001) el
heal.advisorName Κάτσου, Πελαγία el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 131 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές