Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Σύγχρονοι μέθοδοι ανίχνευσης - χαρακτηρισμού μικροοργανισμών

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Σιώρος, Βασίλειος el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:00:58Z
dc.date.available 2015-11-25T03:11:34Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14306
dc.title Σύγχρονοι μέθοδοι ανίχνευσης - χαρακτηρισμού μικροοργανισμών el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Μικροοργανισμοί el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2008-01-01 el
heal.abstract Η παρούσα εργασία εξετάζει μία σειρά από μεθόδους ταχείας ανίχνευσης μικροοργανισμών. Στο πρώτο κεφάλαιο περιγράφονται οι ανοσοβιολογικές μέθοδοι και ειδικότερα οι διαφορές μεταξύ μονοκλωνικών και πολυκλωνικών αντισωμάτων όπως επίσης οι τρόποι με τους αυτά κατασκευάζονται. Η ανοσοβιολογική μέθοδος ELISA περιγράφεται και δίνονται αραδείγματα σε πολλά δείγματα τροφίμων.Το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στις μοριακές μεθόδους. Αναλύεται η μεθοδολογία για την εκχύλιση του μικροβιακού DNA από τα συστατικά των τροφίμων όπως επίσης και η αρχή λειτουργίας της PCR και των παραλλαγών της multiplex PCR, nested PCR, real time PCR και reverse trancription PCR. Θεωρείται χρήσιμο να εξεταστεί ο ανοσμαγνητικός διαχωρισμός σε αυτό το κεφάλαιο, διότι είναι μία σημαντική τεχνική η οποία μπορεί να συνδιαστεί με τις μοριακές μεθόδους. Δίνονται πολλά pαραδείγματα της εφαρμογής των μοριακών μεθόδων σε δείγματα τροφίμων.Τέλος, το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στη φωτομετρική ανίχνευση του ΑΤΡ όπως επίσης και στις τεχνικές βιοφθορισμού. Περιγράφεται η παραγωγή φωτός μέσω της αντίδρασης του ΑΤΡ με το ένζυμο λουσιφεράση. Η μεθοδολογία αυτή χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στον έλεγχο της υγιεινής και των διαδικασιών καθαρισμού στην παραγωγή τροφίμων. Εξετάζεται η εκπομπή φωτός από ζωντανά μικροβιακά κύτταρα (βιοφθορισμός) μέσω της εισαγωγή του γονιδίου lux, η οποία είναι μία ταχεία τεχνική με υψηλή διακριτική ικανότητα. el
heal.advisorName Παπαδέλλη,Μαρίνα el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 66 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές