Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Μικροβιακοί κίνδυνοι φρέσκων φρούτων και λαχανικών

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Σιδηρά, Χρυσούλα el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:00:59Z
dc.date.available 2015-11-25T03:11:34Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14307
dc.title Μικροβιακοί κίνδυνοι φρέσκων φρούτων και λαχανικών el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Φρούτα el
heal.keyword Λαχανικά el
heal.keyword Μικροοργανισμοί el
heal.keyword Υγεία el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2008-01-01 el
heal.abstract Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, λόγω της σύστασής τους, επιτρέπουν την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των μικροοργανισμών οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρονται στον ανθρώπινο οργανισμό. Κάποιοι από τους μικροοργανισμούς αυτούς είναι παθογόνοι και αν ξεφύγουν από τους μηχανισμούς της άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού, μπορούν να προκαλέσουν από ελαφρές τοξικές λοιμώξεις έως, πολύ σοβαρές ασθένειες.Η εκτίμηση των κινδύνων επιτρέπει στους ειδικούς της ασφάλειας των τροφίμων να τους pροσδιορίσουν και να τους ελαχιστοποιήσουν. Η ασφάλεια των τροφίμων εξασφαλίζεται κυρίως μέσω των μέτρων που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια των χειρισμών των φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Τα μέτρα αυτά πρέπει να τηρούνται από το στάδιο της παραγωγής των νωπών προϊόντων έως και τη στιγμή της κατανάλωσής τους, ροκειμένου να εξαλειφθεί ή να μειωθεί ο κίνδυνος στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο.Σκοπός της εργασίας αυτής, είναι η καταγραφή των μικροβιακών κινδύνων που σχετίζονται με τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, μέσα από τη μελέτη της διεθνούς βιβλιογραφίας καθώς και των ερευνητικών και πειραματικών δεδομένων που έχουν καταγραφεί και δημοσιευτεί. Σκοπό επίσης της μελέτης αυτής αποτέλεσε η διερεύνηση των μέτρων που απαιτούνται προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι αυτοί. el
heal.advisorName Παπαδέλλη,Μαρίνα el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 86 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές