Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Τεχνολογία επεξεργασίας, ποιοτικά χαρακτηριστικά και ποιοτικός έλεγχος στα αφρώδη κρασιά

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Κοντού, Ελευθερία el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:01:01Z
dc.date.available 2015-11-25T03:11:34Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14308
dc.title Τεχνολογία επεξεργασίας, ποιοτικά χαρακτηριστικά και ποιοτικός έλεγχος στα αφρώδη κρασιά el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Κρασιά el
heal.keyword Ποιοτικός έλεγχος el
heal.keyword Τεχνολογία el
heal.keyword Επεξεργασμένα προϊόντα el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2008-01-01 el
heal.abstract Η αύξηση της ζήτησης των οίνων οδήγησε τους οινοπαραγωγούς στην αναζήτηση νέων τύπων οίνων που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού. Έτσι λοιπόν, από το 1963 κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά ένας νέος τύπος οίνων που χαρακτηρίζεται από την έκλυση μεγάλης ποσότητας ανθρακικού ανυδρίτη, οι ονομαζόμενοι 'αφρώδεις' και 'ημιαφρώδεις' οίνοι. Το άνοιγμα όμως αυτό της αγοράς, ανάγκασε τους παραγωγούς των αφρωδών οίνων να αναζητήσουν κατάλληλες ποικιλίες αμπέλου, οικοσυστήματα και τεχνικές οινοποίησης, τέτοιες ώστε οι παραπάνω οίνοι να διαμορφώνουν τον ποιοτικό χαρακτήρα που τους αρμόζει.Η εργασία αυτή μελετάει την ποιότητα και τον τρόπο παραγωγής των αφρωδών οίνων. Αναφέρει αρχικά κάποια ιστορικά στοιχειά. Στην συνέχεια βλέπουμε τις κατηγορίες που διακρίνονται και έπειτα αναλύονται οι μέθοδοι παραγωγής καθώς και οι μέθοδοι χημικής ανάλυσης των αφρωδών οίνων.Τελειώνοντας στην εργασία αυτή αναλύονται ο τρόπος, τα κριτήρια και οι σωστές συνθήκες για την βαθμολόγηση των αφρωδών οίνων. Όσο αφορά αυτόν τον τύπο οίνων, εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τον τρόπο σερβιρίσματος και τα στοιχεία που μας δίνει η ετικέτα της κάθε φιάλης. el
heal.advisorName Τσορώνης, Κωνσταντίνος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 84 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές