Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Ανάλυση επικινδυνότητας στα κρίσιμα σημεία ελέγχου στον οίνο

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Βέρση, Σταματίνα el
dc.contributor.author Ντιβέρη, Αγγελική el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:01:03Z
dc.date.available 2015-11-25T03:11:36Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14312
dc.title Ανάλυση επικινδυνότητας στα κρίσιμα σημεία ελέγχου στον οίνο el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Οίνος el
heal.keyword Σταφύλια el
heal.keyword Ποιοτικός έλεγχος el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2008-01-01 el
heal.abstract Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη και η παρουσίαση της Ανάλυσης Επικινδυνότητας στα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου της παραγωγής κρασιού. Η παραγωγή ερυθρού και λευκού οίνου. Η ανάλυση δεν γίνεται μόνο για τους κινδύνους που μπορεί να πλήξουν την ασφάλεια του οίνου, αλλά διευρύνεται και στην ανάλυση των χαρακτηριστικών αυτών που καθορίζουν την ποιότητα του και των αντίστοιχων κινδύνων που μπορεί να αλλοιώσουν κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Η γνώση αυτών των κινδύνων και των ποιοτικών χαρακτηριστικών και ο κατάλληλος έλεγχος μπορεί να οδηγήσουν σε ασφαλές και ποιοτικό oivo.(T.Henic- Kling 1193)Η μελέτη ξεκινά με τη συνοπτική περιγραφή της ανάπτυξης του αμπελιού. Ακολουθεί μια ανάλυση της χημείας, της μικροβιολογίας και των ποιοτικών χαρακτηριστικών του σταφυλιού. Η μελέτη συνεχίζεται με την ανάλυση των σταδίων παραγωγικής διαδικασίας του οίνου, από τη συγκομιδή των σταφυλιών μέχρι την αποθήκευση του εμφιαλωμένου οίνου. Σε κάθε μια φάση γίνεται λεπτομερής αναφορά στην τεχνολογία και παρουσίαση των κινδύνων ασφάλειας. Εκτενής αναφορά γίνεται στη διεργασία της ζύμωσης που αποτελεί την καρδιά της παραγωγικής διαδικασίας. Τα άλλα τμήματα της εργασίας αφορούν γενικούς κανόνες υγιεινής, που πρέπει να ακολουθούνται σε ένα οινοποιείο και μέθοδοι εκτίμησης και ποιότητας του οίνου, που εφαρμόζονται στις βιομηχανικές μονάδες. πάρχει, επίσης, ένα τμήμα που αναφέρεται στην παραγωγή βιολογικού οίνου που αρχίζει να αναπτύσσεται τελευταία. Τέλος, υπάρχει ένα εισαγωγικό τμήμα για την έννοια της μελέτης επικινδυνότητας και ορισμένα πολύ συνοπτικά στοιχεία για την παραγωγή του οίνου στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο.(Wright 1994) el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 132 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές