Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Δουκάκου, Ειρήνη el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:01:04Z
dc.date.available 2015-11-25T03:11:36Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14314
dc.title Χυμοί NFC: νέες προοπτικές & εξελίξεις el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Χυμοί φρούτων el
heal.keyword Συσκευασία el
heal.keyword Καρποί εσπεριδοειδών el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2008-01-01 el
heal.abstract Η εργασία αυτή έχει σαν στόχο να μελετήσει τις νέες προοπτικές και εξελίξεις των χυμών NFC. Ο χυμός NFC, είναι 100% μη συμπυκνωμένος χυμός, ο οποίος προσφέρει υψηλή ποιότητα, αίσθηση φρεσκοστυμένου χυμού και είναι έτοιμος για σερβίρισμα. Έκανε την εμφάνιση του στις αρχές της δεκαετίας του '50 ως εναλλακτική λύση έναντι του FCOJ. Το 1995 κατήχε το 37% της βορειοαμερικάνικης αγοράς καταλήγοντας το 2005-06 να έχει το 63%. Οι μεγαλύτερες καταναλωτικές περιοχές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες που ακολουθούνται από τον Καναδά, τη δυτική Ευρώπη, και την Ιαπωνία. Οι μεγαλύτερες παραγωγές γίνονται στη Βραζιλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία, τις Μεσογειακές χώρες, το Μεξικό, την Κίνα και τη Νότια Αφρική. Η εργασία περιλαμβάνει τρία κεφάλαια:Στο πρώτο κεφαλαίο γίνεται μια εκτενή αναφορά στην καταγωγή και διάθεση των εσπεριδοειδών. Επίσης αναγράφεται η σύσταση και συγκομιδή των καρπών, καθώς και τα νομοθετικά πλαίσια. Τα στοιχεία αυτά συγκεντρώθηκαν έπειτα απο μελέτη ξένης και ελληνικής βιβλιογραφίας καθώς και πληροφοριών που υπάρχουν στο διαδύκτιο.Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται μια προσπάθεια να δοθεί η σημερινή εικόνα της βιομηχανικής παραγωγής και επεξεργασίας του χυμού NFC. Στο κεφάλαιο αυτό αναλύονται λεπτομερώς όλα τα στάδια παραγωγής μέχρι να παραχθεί το τελικό προϊόν, που περιλαμβάνει: συγκομιδή, ποιοτική διαλογή, μεταφορά, εκχύμωση, ασηπτική επεξεργασία, χύδην αποθήκευση και συσκευασία.Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η παγκόσμια αγορά του NFC χυμού πορτοκαλιού, η επιστήμη και οι νέες τεχνολογίες που επέτρεψαν την αύξηση της κατανάλωσης του χυμού NFC. Επίσης αναλύονται οι προοπτικές των αγορών των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Ευρώπης καθώς και άλλων χωρών. el
heal.advisorName Σταμπέλος, Ξενοφών el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 108 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές