Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Τεχνολογία, επεξεργασία και ποιοτικά χαρακτηριστικά των ελληνικών αποσταγμάτων

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Βλαχοπούλου, Γεωργία el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:01:05Z
dc.date.available 2015-11-25T03:11:38Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14317
dc.title Τεχνολογία, επεξεργασία και ποιοτικά χαρακτηριστικά των ελληνικών αποσταγμάτων el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Αποστάγματα el
heal.keyword Αλκοολούχα ποτά el
heal.keyword Παραγωγή el
heal.keyword Ποιοτικός έλεγχος el
heal.keyword Ποιοτικά πρότυπα el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2009-01-01 el
heal.abstract Η πτυχιακή μου εργασία περιλαμβάνει δύο μέρη. Το πρώτο μέρος, μετά από μια σύντομη ιστορική ανασκόπηση του ούζου, επικεντρώνεται για το τι είναι το ούζο, στοιχεία για την νομοθεσία που διέπει την παραγωγή του ούζου καθώς και το τι προβλέπει ο Ευρωπαϊκός κανονισμός για το ούζο.Στο δεύτερο κεφάλαιο, όπου είναι η πιο σημαντική πτυχή της εργασίας μου εξετάζεται η διαδικασία παραγωγής του ούζου με τα ακόλουθα στάδια τα οποία απεικονίζονται με φωτογραφικό υλικό και είναι τα εξής: Την επιλογή των πρώτων υλών (ποιες είναι οι κύριες αρωματικές ύλες του ούζου), τον καθαρισμό και την προετοιμασία των υλικών, την διαδικασία απόσταξης με τις διαδοχικές αποστάξεις, τον ποιοτικό έλεγχο που πραγματοποιείται στο ούζο και είναι πολύ σημαντικός, την ομογενοποίηση και την επιλογή αποσταγμάτων, την ενυδάτωση και το καταλάγιασμα του αποστάγματος, τον τελικό ποιοτικό έλεγχο του ούζου, την εμφιάλωση και την συσκευασία και τέλος την αποστολή του.Τέλος, στο τρίτο κεφάλαιο ως κύριο αντικείμενο εξετάζεται το ούζο και την κατανάλωση του όσον αφορά το ενδιαφέρον από τις πολυεθνικές, την αύξηση των πωλήσεων και την προτίμηση του από όλο το φάσμα των ηλικιών.Το δεύτερο μέρος, αναφέρεται στο τσίπουρο και εριγράφεται μια σύντομη ιστορική ανασκόπηση. Στην συνέχεια παραθέτω στοιχεία για το τι είναι τσίπουρο καθώς και την νομοθεσία που διέπει την παραγωγή τσίπουρου.Έπειτα, το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στην διαδικασία παραγωγής τσίπουρου, ποιες είναι οι πρώτες ύλες παραγωγής του, την ζύμωση και αποθήκευση των στεμφύλων καθώς και την αλκοολική ζύμωση που πραγματοποιείται. Στην συνέχεια αναφέρω στοιχεία για το μηχάνημα όπου πραγματοποιείται η απόσταξη και είναι ο άμβυκας ασυνεχούς λειτουργίας, την διαδικασία απόσταξης και τον αρωματισμό, τον ποιοτικό έλεγχο και την παλαίωση του τσίπουρου.Τέλος, στο τρίτο κεφάλαιο, περιγράφεται η κατανάλωση του τσίπουρου μέσω της στατιστικής μελέτης της ICAP, την νοθεία όπου είναι σημαντικός παράγοντας για την κατανάλωση του από το καταναλωτικό κοινό και τέλος τις φαρμακευτικές ιδιότητες του όπου διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό. el
heal.advisorName Κάτσου, Πελαγία el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 81 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές