Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Ποιοτική αξιολόγηση οίνων των ποικιλιών Chardonnay,Κοτσιφάλι, Μανδηλάρι, καλλιεργούμενων στην Κρητική γη

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.author Φουρναράκη, Ελένη el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:01:07Z
dc.date.available 2015-11-25T03:11:38Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14318
dc.title Ποιοτική αξιολόγηση οίνων των ποικιλιών Chardonnay,Κοτσιφάλι, Μανδηλάρι, καλλιεργούμενων στην Κρητική γη el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Οίνος el
heal.keyword Κρασιά el
heal.keyword Ονομασία προϊόντων el
heal.keyword Κρήτη el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2009-01-01 el
heal.abstract Γεύση. Στοιχείο πολιτισμού. Ο τρόπος που σε κάθε χώρα, σε κάθε χώρο, στρώνεται ένα τραπέζι, τα φαγητά που περιλαμβάνει, οι γεύσεις που αναδεικνύει, σκιαγραφούν με ακρίβεια τον πολιτισμό, την παράδοση και τις συνήθειες της κοινωνίας στην οποία ανήκουν οι άνθρωποι που κάθονται γύρω από αυτό για να απολαύσουν. Και φυσικά απαραίτητο και αναπόσπαστο συμπλήρωμα του χώρου της γεύσης, το κρασί. Προϊόν με ιστορία που χάνεται στο χώρο του μύθου, θεοποιημένο από πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, στοιχείο του τελετουργικού πολλών θρησκειών.Ο ρόλος που παίζει το κρασί στη ζωή μας είναι πολυσύνθετος. Συμμετέχει στο διαιτολόγιο των ανθρώπων, επιδρά υγιεινά στην ανάπτυξή τους, όταν δεν γίνεται κατάχρηση, και την ίδια στιγμή είναι στοιχείο ψυχαγωγίας τόσο με την αρχαία της έννοια - αγωγή της ψυχής - όσο και με την έννοια του κεφιού και της χαράς.Μητέρα του κρασιού είναι η άμπελος και για την ακρίβεια ο χυμός του καρπού της, ο μούστος ή γλεύκος. Απ’ αυτόν το γλυκό χυμό, που περιέχει νερό, ζάχαρη αλλά και τουλάχιστον 200 ακόμα πολύτιμα συστατικά, παράγεται με τη βοήθεια της αλκοολικής ζύμωσης το κρασί που φτάνει στο τραπέζι μας.Όλοι λοιπόν όσοι αγαπούν το κρασί έχουν σαν στόχο να ψάχνουν, να δοκιμάζουν και να αποκαλύπτουν αυτές τις διαφορές και μπορούν να το κατατάξουν ποιοτικά και γευστικά. Τα άτομα αυτά αποτελούν μια ομάδα που ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό, την, ποιότητα ζωής, το ευ ζην και την αρμονία. Μιλούν για το κρασί και ψάχνουν την ποιότητά του, μαθαίνουν να το καταλαβαίνουν και να το απολαμβάνουν σωστά. Ίσως, στους περισσότερους, αυτό να φαίνεται δύσκολο. Όπως όμως συμβαίνει με όλα τα πράγματα, έτσι και στην περίπτωση αυτή υπάρχει μια τεχνική που μαζί με την εμπειρία οδηγούν πάντα στο σωστό αποτέλεσμα.Έχοντας λοιπόν κρίνει ένα κρασί και έχοντας το κατατάξει ποιοτικά, το πιο λεπτό σημείο είναι ο αρμονικός του συνδυασμός με το φαγητό. Εκεί, πάνω στο τραπέζι, δίπλα σ’ ένα καλομαγειρεμένο πιάτο, το καλό κρασί βρίσκει την τελείωσή του και την πλήρη δικαίωση.Γύρω από ένα τέτοιο τραπέζι, όπου η αρμονία της γνώσης δημιουργεί την αρμονία των γεύσεων, οι άνθρωποι έρχονται «εις οίνου κοινωνίαν». el
heal.advisorName Κάτσου, Πελαγία el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 217 *


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics