Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

ISO 22000 σε βιομηχανία αρτοσκευασμάτων και κατεψυγμένων αρτοσκευασμάτων

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Λίλιου, Κωνσταντίνα el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:01:14Z
dc.date.available 2015-11-25T03:11:43Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14333
dc.title ISO 22000 σε βιομηχανία αρτοσκευασμάτων και κατεψυγμένων αρτοσκευασμάτων el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Ποιοτικός έλεγχος el
heal.keyword Τρόφιμα el
heal.keyword Υγιεινή el
heal.keyword Άρτος el
heal.keyword Αρτοσκευάσματα el
heal.keyword Ποιοτικά πρότυπα el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2009-01-01 el
heal.abstract Η ταχεία ανάπτυξη των βιομηχανιών τροφίμων και οι διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών για ασφαλή τρόφιμα με βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά οδήγησαν στην αύξηση του αριθμού και της συχνότητας των ελέγχων. Στα πλαίσια αυτά, ο αρχικός εμπειρικός και χωρίς κάποια συγκεκριμένη συχνότητα έλεγχος του τελικού προϊόντος αντικαταστάθηκε βαθμιαία από συστηματικούς ελέγχους που επεκτάθηκαν στις πρώτες ύλες, σε όλα τα στάδια παραγωγής καθώς και στο τελικό προϊόν. Τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας εμφανίστηκαν σε εμβρυακή μορφή στις αρχές του αιώνα με τους Deming και Juran (Η.Π.Α.) για να εξελιχθούν στην συνέχεια με τον Ishikawa (Ιαπωνία). Το επιτυχημένο ιαπωνικό μοντέλο ώθησε εκ νέου Ευρωπαίους και Αμερικανούς να προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τις αρχές διαχείρισης / διοίκησης ποιότητας και ασφάλειας (Food Safety Management Systems). To πολυσυζητημένο για την χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητά του σύστημα ISO 22000, αποτελεί μία προσέγγιση στην παραγωγή και διάθεση ασφαλών τροφίμων σε όλα τα στάδια της αλυσίδας τροφίμων.Τα αρτοποιεία και οι επιχειρήσεις διακίνησης και διάθεσης άρτου και προϊόντων αρτοποιίας οφείλουν να διασφαλίζουν την παραγωγή υγιεινών και ασφαλών προϊόντων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ελληνικής και της Διεθνής νομοθεσίας σε ό,τι αφορά την υγιεινή των τροφίμων.Η εργασία αυτή καλύπτει το ISO 22000 παρουσιάζοντας τις Αρχές των Συστημάτων Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων, την φιλοσοφία της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, τον σκοπό ενός Συστήματος Management και τα κύρια σημεία του ISO 22000. Επίσης, παρουσιάζεται η εφαρμογή του στα αρτοποιεία και τις επιχειρήσεις διακίνησης και διάθεσης άρτου και προϊόντων αρτοποιίας και τέλος αναπτύσσεται η εφαρμογή του στην αρτοποιεία. el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 113 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές