Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Πλαστικές συσκευασίες τροφίμων: χρήσεις, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Σκιτζάκου, Ηλέκτρα el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:01:26Z
dc.date.available 2015-11-25T03:14:17Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14357
dc.title Πλαστικές συσκευασίες τροφίμων: χρήσεις, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Τρόφιμα el
heal.keyword Συσκευασία el
heal.keyword Συντήρηση el
heal.keyword Πλαστικά el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2009-01-01 el
heal.abstract Η πρόληψη του κινδύνου με τα ανάλογα μέτρα που έχουν σκοπό τη σταθεροποίηση των τροφίμων αναλογικά με τους παράγοντες που προκαλούν αλλοίωση ή ποιοτική υποβάθμιση αυτών ονομάζεται συντήρηση. Σκοπός είναι η επιβράδυνση των αντιδράσεων καταβολισμού, η αποφυγή ανάπτυξης μικροοργανισμών και αλλοιώσεων καθώς και ο περιορισμός αφυδάτωσης του προϊόντος. Επειδή οι μικροοργανισμοί και τα ένζυμα αλλοιώνουν τα τρόφιμα, λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπισή τους. Η συντήρηση των τροφίμων στηρίζεται κυρίως σε δύο βασικές άρχες δηλαδήI) στην καταστροφή, αδρανοποίηση ή απομάκρυνση ενός ή όλων των παραγόντων που συμβάλλουν στην υποβάθμιση και αλλοίωση ταιν τροφίμων καιII) στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών στο τρόφιμο ή στο περιβάλλον του τροφίμου για να περιοριστεί η δράση των παραγόντων αυτών.Οι μέθοδοι συντήρησης διακρίνονται σε φυσικές, χημικές, και βιολογικές. Σε αυτές ανήκουν η παστερίωση, η αποστείρωση, η συντήρηση σε θερμοκρασία ψύξης, η συντήρηση σε θερμοκρασία κατάψυξης, η επικάλυψη των φυτικών προϊόντων, η αποθήκευση υπό ελεγχόμενη ατμόσφαιρα, η συμπύκνωση, η ασηπτική επεξεργασία και συσκευασία, η ακτινοβόλιση, η χρήση πρόσθετων, οι ζυμώσεις, η αφυδάτωση, η χρήση υψηλών πιέσεων και η επεξερφασία με ωμική θέρμανση και μικροκύματα. el
heal.advisorName Σπηλιόπουλος, Ιωακείμ el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 82 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές