heal.abstract |
Η πτυχιακή αυτή εργασία αναλύει και περιγράφει, πως ένα σύστημα ΗΑ(ΧΡ εφαρμόζεται σε μια μονάδα επεξεργασίας κατεψυγμένων λαχανικών.Γίνεται αναφορά στο σύστημα ΗΑ(ΧΡ και στις αρχές του καθώς και στην αναγνώριση των κινδύνων ( χημικών, φυσικών, μικροβιολογικών), που μπορούν να προκύψουν κατά την επεξεργασία των λαχανικών.(φασολιού, αρακάς, πατάτα, καρότο)Γίνεται αναφορά στην ποιότητα των τροφίμων, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και στις παραμέτρους όσον αφορά την ποιότητα.
Περιγράφεται ένα διάγραμμα ροής που περιλαμβάνει τρεις γραμμές παραγωγής:η πρώτη για τα καρότα και τις πατάτες και οι άλλες δύο για τον αρακά και τα φασολάκια αντίστοιχα, και παρατίθεται το σχέδιο ΗΑΟΟΡ που αναλύει ξεχωριστά για το κάθε λαχανικά τους πιθανούς κινδύνους που μπορούν να προκύψουν κατά την επεξεργασία του. Τέλος αναλύονται οι προδιαγραφές των πρώτων υλών, και των υλικών συσκευασίας, οι έλεγχοι που θα πρέπει να γίνονται κατά τις παραλαβές, η επιλογή του κατάλληλου προμηθευτή καθώς και τα διάφορα στάδια επεξεργασίας των λαχανικών. |
el |