Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Ανίχνευση και προσδιορισμός πατουλίνης σε χυμό μήλου

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Φίνου, Ελένη el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:01:45Z
dc.date.available 2015-11-25T03:15:30Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14394
dc.title Ανίχνευση και προσδιορισμός πατουλίνης σε χυμό μήλου el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Χυμοί φρούτων el
heal.keyword Μήλα el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2009-01-01 el
heal.abstract Σε αυτήν την πτυχιακή παρουσιάζονται κάποια στοιχεία που έχουν τεκμηριωθεί από έρευνες που έχουν γίνει σε επιστημονικό επίπεδο κατά περιόδους ώστε να παρουσιαστούν οι τρόποι ανίχνευσης και προσδιορισμού της πατουλίνης σε χυμό μήλου, καθώς και τα όρια κατανάλωσης που επιτρέπονται για κάθε όριο ηλικίας.Στην εισαγωγή αναφέρονται κάποια γενικά στοιχεία για το μήλο ως φρούτο και για την μηλιά ως πηγή γέννησης αυτού. Επίσης αναφέρονται οι σημαντικότερες ποικιλίες που μπορούμε να συναντήσουμε στα μήλα και πως αυτές μπορούνε να τις εκμεταλλευτούν σε εμπορική κλίμακα. Έτσι στην συνέχεια παρουσιάζονται κάποια προϊόντα που προκύπτουν από την επεξεργασία των φρούτων. Τέλος παρουσιάζεται με την σειρά το πώς γίνεται αυτή η επεξεργασία στις μονάδες παραγωγής.Στο πρώτο κεφάλαιο αρχικά βλέπουμε τις μυκοτοξίνες τι είναι και γιατί ονομάστηκαν έτσι, καθώς και τους παράγοντες που επιδρούν στην παραγωγή τους και κάποιες από τις σημαντικότερες και τους μύκητες που τις παράγουν. Στην συνέχεια γίνεται μια ιστορική αναδρομή στην πατουλίνη που και θα μας απασχολήσει καθώς και αναφέρονται ορισμένα σημαντικά στοιχεία της και η βιοσύνθεση της. Στο δεύτερο κεφάλαιο συναντάμε την πατουλίνη ως προς την επίδραση της στην ανθρώπινη υγεία. Τι συμπτώματα έχει καθώς και τις επιδράσεις αυτής σε κυτταρικό επίπεδο.Ακολουθεί το τρίτο κεφάλαιο που μας δίνει τα τρόφιμα τα οποία έχουν μολυνθεί από μύκητες που παράγουν πατουλίνη τους παράγοντες που επιδρούν για την παραγωγή αυτής καθώς και τα τρόφιμα που έχουν βρεθεί μολυσμένα κατά καιρούς και τα αποτελέσματα διαφόρων ελεγχών πάνω σε αυτά.Το τέταρτο μας παρουσιάζει τις μεθόδους που μπορούμε να ελέγξουμε την ύπαρξη πατουλίνης μέσα στα τρόφιμα μας καθώς και το πώς κάθε μία ελέγχει αυτήν την ύπαρξη της μυκοτοξίνης πατουλίνης.Στην συνέχεια το πέμπτο κεφάλαιο μας δίνει την ισχύουσα νομοθεσία για την πατουλίνη και την ύπαρξη αυτής στα τρόφιμα μέσα σε επιτρεπτά όρια.Τον τρόπο δειγματοληψίας καθώς και τις γενικές διατάξεις που ισχύουνε. Το έκτο και πρωτελευταίο κεφάλαιο της εργασίας μου παρουσιάζει κάποιες συνιστώμενες πρακτικές σύμφωνα με την ορθή γεωργική πρακτική για την μείωση των τροφίμων από πατουλίνη.Τέλος το έβδομο και τελευταίο κεφάλαιο περιγράφει την πιο διαδεδομένη και αξιόπιστη σήμερα μέθοδο για την ανίχνευση της πατουλίνης στατρόφιμαμ, την ΗΡίΟ.Πώς γίνεται τι χρειάζεται και πως ελέγχεται η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων αυτής Η μέθοδος αυτή είναι τεκμηριωμένη από το ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ κατά την τροποποιημένη ΕΝ 14177:2003 el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 91 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές