dc.contributor.author |
Καπετάνιος, Νικόλαος |
el |
dc.date.accessioned |
2015-11-24T21:01:47Z |
|
dc.date.available |
2015-11-25T03:15:32Z |
|
dc.date.issued |
2015-11-24 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14396 |
|
dc.title |
Η επίδραση της τροποποιημένης ατμόσφαιρας στα ποιοτικά χαρακτηριστικά ελάχιστα επεξεργασμένου μαρουλιού, ποικιλία Romana |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
el |
heal.secondaryTitle |
|
el |
heal.keyword |
Μαρούλια |
el |
heal.keyword |
Επεξεργασία |
el |
heal.contributorName |
|
el |
heal.language |
gre |
el |
heal.access |
free |
el |
heal.accessText |
|
el |
heal.license |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα |
el |
heal.fileFormat |
PDF |
* |
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννησου |
el |
heal.publicationDate |
2010-01-01 |
el |
heal.abstract |
Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η μελέτη της επίδρασης της θερμοκρασίας και της συσκευασίας στα ποιοτικά χαρακτηριστικά «ελάχιστα επεξεργασμένου» μαρουλιού τύπου Romana. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι πλαστικές συσκευασίες που χρησιμοποιήθηκαν μείωσαν αισθητά την απώλεια βάρους και διατήρησαν το χρώμα και την υφή. Το αέριο μίγμα 10% 02-5% CO2 διατήρησε και στις δύο μελετηθείσες θερμοκρασίες (0°C, 5°C) την ποιότητα του προϊόντος, παρουσιάζοντας τα μικρότερα ποσοστά καστανώσεων. Από τις δύο θερμοκρασίες αυτή των 0°C κρίθηκε πιο αποτελεσματική στη διατήρηση της ποιότητας. |
el |
heal.advisorName |
Μανωλοπούλου, Ελένη |
el |
heal.committeeMemberName |
|
el |
heal.academicPublisher |
ΤΕΙ Πελοποννήσου |
el |
heal.numberOfPages |
45 |
* |