Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Ανίχνευση σορβικού και προπιονικού οξέος σε αρτοσκευάσματα εποχικού χαρακτήρα

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Κουβόπουλος, Αντώνης el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:01:48Z
dc.date.available 2015-11-25T03:15:32Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14399
dc.title Ανίχνευση σορβικού και προπιονικού οξέος σε αρτοσκευάσματα εποχικού χαρακτήρα el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Αρτοσκευάσματα el
heal.keyword Οξέα el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2010-01-01 el
heal.abstract Το Σοββικό_οξύ_€6Η8θ2, και το Ποοπιονικό ο£ύ ΟΗ^ΟΗ^ΟΟΟΗ. είναι δύο πρόσθετα τροφίμων που χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά σε αρτοσκευάσματα κυρίως σε βιομηχανικό επίπεδο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε δύναται να χρησιμοποιηθούν και σε μικρότερες παραγωγές. Με τον όρο αρτοσκευάσιιατα επογικού γαρακτήρα, αναφερόμαστε στα αρτοσκευάσματα που εμφανίζονται την εποχή των γιορτών των Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς και Πάσχα. Λόγω της ποσότητας των αρτοσκευασμάτων που παράγονται τη περίοδο αυτή, ο έλεγχος που διεξάγεται δε μπορεί να είναι συνολικός αλλά είναι ενδεικτικός και οδηγεί σε αποτελέσματα - συμπεράσματα σχετικά με την κατάσταση στην αγορά σχετικά με τη νόμιμη χρήση ή μη των συντηρητικών.Ορισμός των προσθέτων τροφίμων σύμφωνα με την EFSA (European Food Safety Authority)Πρόσθετα τροφίμων είναι ουσίες που προστίθενται εσκεμμένα στα τρόφιμα, με σκοπό την επίτευξη συγκεκριμένων τεχνολογικών λειτουργιών, όπως για παράδειγμα χρώση, γλυκιά γεύση, βοήθεια στη συντήρηση. Όλα τα πρόσθετα αναγνωρίζονται από το γράμμα Ε, συνοδευόμενο από έναν αριθμό. Τα πρόσθετα των τροφίμων αναφέρονται πάντα στη λίστα των συστατικών του τροφίμου που προστίθενται. Τα πρόσθετα διακρίνονται: Αντιοξειδωτικά, Γαλακτωματοποιητές, Συντηρητικά, Χρωστικές, Σταθεροποιητές, Γλυκαντικά. Όταν χρησιμοποιούνται πρόσθετα τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι απαραίτητο να γράφεται η τεχνολογική τους χρήση για το παρών τρόφιμο (πχ συντηρητικό, χρωστική), η κωδική ονομασία του προσθέτου (πχ: Ε415) και το όνομά του.Πλαίσιο εργασίας της Ε.Ε.Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, τα πρόσθετα πρέπει να έχουν αναμφίβολα εγκριθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, πριν τη y ρήση τους σε τρόφιμα. Πριν την έγκριση, πρέπει να υποβληθούν σε δοκιμές για την εκτίμηση της ασφάλειας του προσθέτου για την προβλεπόμενη χρήση του. Η νομοθεσία προβλέπει μια κατευθυντήρια οδηγία στο πλαίσιο εργασίας (Council Directive 89/107/EEC) η οποία καλύπτει γενικά το θέμα των προσθέτων. Υπάρχουν επίσης τρεις εξειδικευμένες κατευθυντήριες οδηγίες, για τρεις κατηγορίες προσθέτων - Χρωστικές, Γλυκαντικά, λοιπά πρόσθετα τροφίμων. Σε αυτές βρίσκεται λίστα με τα επιτρεπόμενα πρόσθετα, και τους όρους χρήσης τους. Όλα τα επιτρεπόμενα πρόσθετα, πρέπει να είναι σύμφωνα με τα διαπιστευμένα κριτήρια καθαρότητας, τα οποία υπόκεινται σε άλλες 3 κατευθυντήριες οδηγίες. el
heal.advisorName Σαρηγιάννης, Ιωάννης el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 54 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές