Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Ανίχνευση υπολειμμάτων στρεπτομυκίνης, τετρακυκλίνων και σουλφοναμίδων σε νωπό κρέας

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Κωστοπούλου, Θάλεια Μαρία el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:01:54Z
dc.date.available 2015-11-25T03:15:37Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14411
dc.title Ανίχνευση υπολειμμάτων στρεπτομυκίνης, τετρακυκλίνων και σουλφοναμίδων σε νωπό κρέας el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Κρέας el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2010-01-01 el
heal.abstract Η παρούσα εργασία αναφέρεται στην ανίχνευση υπολειμμάτων αντιβιοτικών και συγκεκριμένα στην ανίχνευση στρεπτομυκίνης, τετρακυκλινών και σουλφοναμιδών σε νωπό κρέας. Αρχικά επισημαίνεται η στενή σχέση του ανθρώπου με το κρέας και προσδιορίζονται οι προδιαγραφές που αυτό πρέπει να έχει ώστε να ανταποκρίνεται στις καταναλωτικές προσδοκίες.Στη συνέχεια αναλύονται οι λόγοι που επιβάλλουν την χρήση των αντιμικροβιακών παραγόντων οι οποίοι χρησιμοποιούνται είτε για θεραπευτικούς σκοπούς, είτε προληπτικά ως μέσα πρόληψης λοιμώξεων, είτε ως αυξητικοί παράγοντες. Ακόμη αναφέρονται τα θετικά και τα αρνητικά αποτελέσματα αυτών και γίνεται μία ταξινόμηση με κριτήριο την αντιμικροβιακή τους δράση. Παρουσιάζεται ο μηχανισμός δράσης των τετρακυκλινών, των σουλφοναμιδών και των αμινογλυκοσιδών. Παρακάτω επισημαίνονται οι επιπτώσεις των καταλοίπων κτηνιατρικών φαρμάκων στην ποιότητα και ασφάλεια του κρέατος.Η παρουσία αντιβιοτικών σε κάθε ιστό οριοθετείται από νομοθεσία, η οποία αναφέρεται στην παρούσα εργασία, και σύμφωνα με σχετικό κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) πρέπει να διασφαλίζεται το υψηλότερο επίπεδο προστασίας του καταναλωτή, των ζώων αλλά και του περιβάλλοντος.Ακόμη αναλύονται οι μέθοδοι ανίχνευσης αντιβιοτικών σε νωπό κρέας από διαπιστευμένα εργαστήρια και συγκεκριμένα η Δοκιμή Τρυβλίων Petri και η Ραδιοανοσολογική Μέθοδος CHARM Π. Τέλος, παρατίθενται τα αποτελέσματα των παραπάνω μεθόδων όταν εφαρμόστηκαν στο Εργαστήριο Ελέγχου Καταλοίπων Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης στο Ινστιτούτο Υγιεινής Τροφίμων Αθηνών και ορίζονται οι προϋποθέσεις εφαρμογής τους. el
heal.advisorName Παπαδέλλη,Μαρίνα el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 45 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές